Foci

Nem hibáztatják a játékvezetőt a mexikóiak

A közép-amerikai együttesnek végül az is belefért Kamerun ellen, hogy két góltól megfosztották őket.


Giovanni dos Santost két góltól fosztották meg
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az A csoport második mérkőzésén, a Mexikó-Kamerun találkozón a mexikóiak úgy nyertek 1-0-ra, hogy igazából három gólt is szereztek: a találkozó játékvezetője, a kolumbiai Wilmar Roldán két találatot is jogtalanul érvénytelenített les címén – mindkettőt Giovanni dos Santos jegyezte. Miguel Herrera, a mexikói válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapata „nagyszerű munkát végzett”, a két gólt elnéző játékvezetőt és segítőit pedig nem hibáztatja.

„Érvénytelenítették két szabályos gólunkat, de tudtuk, hogy ilyenek megtörténhetnek egy meccsen. Az a fontos, hogy ezek után felpörögtünk és meglett a győzelem.”

Mexikó legközelebb a horvátok ellen 3-1-re nyerő Brazília ellen lép pályára, a házigazda elleni találkozóval kapcsolatban is bizakodó a mexikói kapitány.

„Három pontunk van, így kedvező helyzetben vagyunk, de van még dolgunk bőven. A következő meccsnek úgy vágunk majd neki, hogy meg akarjuk nyerni. Izgatottabbak vagyunk, mint valaha.”

Volker Finke, a kameruni kapitány szerint megérdemeltek volna egy döntetlent. Hozzátette: ugyan most csalódottak, még mindig van miért játszaniuk.

„Horvátország ellen győzni szeretnénk” – mondta.

Videó – A meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik