Foci

Harapós spanyolokra számít Chile

A dél-amerikai labdarúgó-válogatott háza táján mindenki úgy gondolja, hogy csak egyszeri kisiklás volt a leendő ellenfél Hollandia elleni veresége.

A péntek késő esti, 3-1-es chilei győzelemmel zárult mérkőzésen a dél-amerikai válogatott megmutatta, igenis harcban lehetnek a továbbjutó helyek egyikéért. Alexis Sánchez a chilei válogatott legnagyobb sztárja – aki mellesleg gólt és gólpasszt jegyzett – elmondta, megérdemelt csapata győzelme, ugyanakkor nagyon nehéz meccsen vannak túl. A játékos úgy érzi – és ez volt a néző érzése is –, hogy az együttes 2-0-s előnye tudatában a kelleténél jobban megnyugodott.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz az első meccs, de már megnyugodtunk: megtettük az első lépést – mondta a több nagy védést is bemutató Claudio Bravo. – Meg kell tartanunk ezt az intenzitást, mivel a következő ellenfelünk egy minőségi csapat lesz. Ellenük csak magas szintű játékkal lehet keresnivalónk” – utalt a hollandok elleni meccs után várhatóan „sebzett vadként” pályára lépő spanyolokra.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Jorge Sampaoli, a chilei válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata megérdemelt győzelmet aratott az ausztrál csapat fölött.

„Az első 30 percben nyomás alatt tartottuk az ausztrálokat. Rosszul fejezték fejezték be az akciókat, így mi ezek után vissza tudtunk támadni.”

Sampaoli a következő ellenfélről, amely a hollandok ellen 5-1-es vereséget szenvedő Spanyolország lesz, elmondta: nem akarnak a péntek esti mérkőzésből kiindulni. Hozzátette, hogy a címvédőnél a világ legjobb játékosai játszanak, edzőjük pedig nagyszerű, így egyáltalán nem szabad leírni a spanyolokat a méretes zakó ellenére sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik