Foci

Gyors gólokkal verte Chile Ausztráliát

Kiütésnek indult, szoros meccs lett belőle: Chile labdarúgó-válogatottja 3-1-es győzelemmel hozta a kötelezőt.

A nehezen feledhető spanyol-holland találkozó után a B csoport másik két tagja, Chile és Ausztrália is bemutatkozott a labdarúgó-világbajnokságon. A két együttes találkozóját a dél-amerikai gárda kezdte jobban, a szinte hazai pályán játszó – rengeteg drukker nézte a helyszínen a mérkőzést – Chile két villámgyors góllal lépett meg ellenfelétől.

Valdivia látványos találata után mintha behúzta volna a kéziféket az együttes, Ausztrália egyre jobban jött fel ellenfelére, majd a veterán Tim Cahill felhőfejesével még a szünet előtt összejött a szépítés.


Alexis Sanchez nyitotta a gólok sorát
Fotó: Europress Fotóügynökség

A második 45 perc első felében egyértelmű volt az ausztrálok mezőnyfölénye, sokszor csak a szerencsén, vagy Claudio Bravo kapuson múlt, hogy nem egyenlítettek a szigetlakók. A 92. percben dőlt el végleg a mérkőzés, a csereként beálló Beausejour lapos lövése kötött ki az alsó sarokban, Chile 3-1-re nyert.

A pénteki eredmények tükrében nagyon érdekes lesz a szerdai spanyol-chilei ütközet.

Eredmény – labdarúgó-világbajnokság, 1. forduló, B csoport

Cuiabá, Pantanal Aréna, 40 000 néző, v.: Noumandiez Doue (elefántcsontpari)

Chile – Ausztrália 3-1 (2-1)

Chile: Claudio Bravo – Gary Medel, Gonzalo Jara, Eugenio Mena – Mauricio Isla, Charles Aranguiz, Arturo Vidal (Felipe Gutierrez, 60.), Marcelo Diaz – Jorge Valdivia (Jean Beausejour, 68.), Alexis Sanchez, Eduardo Vargas (Mauricio Pinilla, 88.)

Ausztrália: Mat Ryan – Ivan Franjic (Ryan McGowan, 49.), Matthew Spiranovic, Alex Wilkinson, Jason Davidson – Mark Bresciano (James Troisi, 78.), Mile Jedinak, Mark Milligan – Tommy Oar (Ben Halloran, 69.), Mathew Leckie, Tim Cahill

Gólszerzők: Alexis Sanchez (12.), Valdivia (14.), Beausejour (92.), illetve Cahill (35.)

Sárga lap: Aranguiz (86.), illetve Cahill (44.), Jedinak (58.), Milligan (67.)

Videó – A meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik