Foci

Forlán: az uruk ismét régi fényükben fognak ragyogni

Diego Forlán, az uruguayi válogatott veterán támadója szerint a 2010-es világbajnokságon elért negyedik helyezésük volt a mozgatórugója annak a fejlődésnek, ami magabiztossá tette őket.

A 35 éves, korábban a Manchester Unitednél és az Atlético Madridnál is megforduló csatár szerint fontos volt a csapat önbecsülésében a kiugró vb-szereplés majd az azt követő Copa America diadal.

„Uruguay történelmében számos címet begyűjtött, de az elmúlt évtizedekben elvesztette a kisugárzását, amely győztessé tette. Dél-Afrikában ez teljesen megváltozott és elkeztdünk hinni magunkban, majd ez az állapot még ezt még jobban megerősödött az elmúlt évben szerzett Copa America-győzelem” – utalt az 1930-as és 1950-es világbajnoki címet követő sikertelen időszakra a korábbi kétszeres európai Aranycipős.

Fotó: Europress fotóügynökség

Forlán szót ejtett a dél-afrikai valamint a mostani vb-s csoportjukról amelyet „nehéznek” nevezett.

„Dél-Afrikában nehéz csoportunk volt, a házigazdákkal valamint két nagyon erős csapattal, a franciával és a mexikóival. Ez a mostani csoportunk is erős, de világbajnokságon vagyunk úgyhogy a legjobbak ellen kell játszanunk.”

A Forlán, Suárez, Cavani vezette uruguayi csapat szombat este Costa Ricával csap össze, ám az igazán nagy kihívás – a továbbjutás eldöntése – várhatóan az olasz illetve angol együttes ellen fog eldőlni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik