Foci

Del Bosque: Mindenki hibás

A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem akar ujjal mutogatni senkire. Louis van Gaal szerint annyi történt, hogy csapata jól kezdte a vb-t.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ahogyan arról pénteken este beszámoltunk: a címvédő spanyol labdarúgó-válogatott kínos, 5-1-es vereségbe szaladt bele Hollandia ellen a brazíliai világbajnokság B csoportjában. Ugyan az ibériaiak szereztek vezetést a találkozó első félidejében, ám Robin van Persie még a szünet előtt egyenlített, majd a fordulás után az Oranje Arjen Robben vezérletével padlóra küldte ellenfelét.

A spanyol válogatott legutóbb 1950-ben, a szintén Brazíliában megrendezett vébén kapott hasonlóan nagy verést a mundialon, akkor a házigazda 6-1-re intézte el az együttest.

„Természetesen ez nem túl örömteli pillanat a számunkra – mondta a lefújás után Vicente Del Bosque, akinek irányításával mindössze negyedik tétmeccsét veszítette el Spanyolország 2008 óta. – Gratulálok Hollandiának, a második félidőben egyértelműen fölénk nőttek. És itt egyből meg is jegyezném, nem akarok ujjal mutogatni, hogy ki tehet a vereségről. Ebben mindenki benne volt. A folytatásra kell koncentrálnunk, Chile ellen kötelező nyernünk” – tette hozzá a 63 esztendős szakember, aki azt is elárulta, közvetlenül a találkozót követően elbeszélgetett a játékosokkal és pozitívnak ítélte meg a diskurzust.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Louis van Gaal, a hollandok kapitánya még a meccset követően sem hitte el, hogy ilyen arányban győztek.

„Nem gondoltam volna, hogy ez lesz a vége. A félidő felé közeledve, amikor még 1-0 volt az állás, akkor kitaláltam, hogy majd átállunk 4-3-3-ra, hogy nagyobb nyomás alá tudjuk helyezni az ellenfelet. Aztán jött Robin van Persie. Fantasztikus gólt szerzett, már előre tudta, mit fog tenni, tudta, hogy a kapus kint áll a kapuból” – elevenítette fel a történteket van Gaal, aki nyugalomra intett mindenkit:

„Nem értünk még el semmit, csak volt egy jó kezdésünk. Ha nem győzzük le Ausztráliát, akkor nem sokat érünk ezzel a győzelemmel. Majd, ha őket is legyőzzük, akkor már remek kezdésről beszélhetünk. És akkor még Chilével is játszanunk kell.”

Videó – A mérkőzés góljai:


Spain 1-5 Netherlands (Highlights) 2014 FIFA… by world-cup-2014

Ajánlott videó

Olvasói sztorik