Foci

Botrányt robbantott ki az angol sajtó

Javában tart az angol-olasz meccset megelőző visszaszámlálás, a Daily Mail baklövése pedig tovább fokozza az izgalmakat.

A D-csoport második találkozójára szombat éjjel kerül sor Manausban. Az azzurrik háza tájáról egyelőre nem érkeztek olyan hírek, amelyek borzolnák a kedélyeket, Roy Hodgson orra alá azonban borsot tört néhány lesifotós és a neves brit lap, a Daily Mail. Köztudott, hogy az angol válogatott tagjai nehezen viselik, ha a sajtó munkatársai árgus szemekkel figyelik őket, és ennek hangot is adnak.

Négy évvel ezelőtt Fabio Capello indulatosan hajtotta el a kíváncsi fotósok csapatát, szerinte ugyanis “túlzottan közel merészkedtek a játékosok intim szférájához”. Hogy elkerüljék a paparazzik leskelődését, Rio de Janeiróban fokozottan ügyelnek az angol válogatott biztonságára és diszkréciójára. Hodgson asszisztense, Gary Neville kedden újabb kirohanás közepette adta ki a közelében tevékenykedő fotósok útját, akik nem vártak sokat a bosszúval…

A szemfüles fotósoknak megörökítették séta közben, kezében azzal a papírral, amelyen az olaszok elleni stratégiát tervezgették Hodgsonnal. A képet a Daily Mail is megjelentette, ráközelítve – ITT találod a fotókat –  pedig jól látható a játékosok neve mellett szereplő instrukció. Igaz, hogy a vázlat nem tartalmaz óriási meglepetéseket, az azonban kiderül belőle, hogy Danny Welbeck feladata lesz Andrea Pirlo feltartóztatása.

A Daily Mail ezek után megpróbálta elsimítani az ügyet, arra hivatkozva, hogy a Neville kezében látható papírlap nem tartalmazott olyan titkos terveket és bizalmas információkat, amelyek kiszivárogtatása megzavarta volna az olaszok elleni felkészülést. Ez így igaz, de talán jobb lett volna, ha elejét veszik a kellemetlenségeknek és nem fokozzák az indulatokat egy olyan mérkőzés előtt, melynek igen nagy tétje van mind az olaszok, mind az angolok számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik