Foci

Az elefánt, aki megöl egy patkányt

paulson
paulson

2014. 06. 13. 18:20

Most szinte egy hónapon át minden a fociról szól, de adjunk valamit a kultúrának is. Kameruni és mexikói ínyencségekkel szolgálunk ma.

Folytatjuk a világbajnoksággal együtt megkezdett önkéntes és kéretlen kultúrmissziónkat, melynek első fejezetében brazil és horvát különlegességekkel hangoltunk a nyitómeccsre.

A pénteken pályára lévő kameruniak népi bölcsességeit mindenkinek csak ajánlani tudjuk. Minket annyira elvarázsoltak, hogy nem is tudtunk csak egyet kiválasztani, inkább egy témakörből, mégpedig a biológiából osztunk meg veletek párat.

Alapszabály például, hogy „ha nem lépsz a kutya farkára, nem fog megharapni” (a miénk mondjuk akkor sem, ha esetleg megtennéd, de ez más kérdés). Nekünk az jött le belőle, hogyha vegzálsz másokat, ne csodálkozz a következményeken. Érdekes, és mindenféleképpen megfontolandó felvetés, hogy ha a párduc tudná, hogy mennyire félnek tőle, sokkal többet ártana. Azt pedig eddig is tudtuk, csak még betűkbe nem öntöttük, hogy „az elefánt, aki megöl egy patkányt, az nem hős” A legszebb a mi fajunkról szól: nem lehet két test egyesítése nélkül embert létrehozni.

És ha már testekről van szó… A kameruni Petit Pays alábbi videóját rajongóik, és a kéretlen kritikusok eléggé lehúzták. Nekünk tetszett, hozza a – komoly címmel ellentétben – a bulihangulatot, és ezt a dalt legalább nem alig ruhában vonagló hölgyekkel próbálják meg eladni. Mexikó kapcsán az első gondolatuk Salvador Dalit, aki azt mondta, hogy nem megy többet olyan országba, ami szürreálisabb mint a festményei.De bölcselet nélkül nem élet az élet, és ma annyit viaskodtunk szemtelen legyekkel, hogy a „ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna verzióját megosztjuk veletek. Spanyolul így hangzik „En boca cerrada, no entran moscas”, magyarul pedig valami olyasmi, hogy csukott szájba nem tudnak bemenni a legyek.

Ami meg a zenét illeti kézenfekvő lenne felvillantani a rádiókból és latin zenei blokkokból kitörölhetetlen La Bambát, A szám egyébként eredetileg népdal volt, de a világ a tragikusan fiatalon, kisrepülőgép szerencsétlenségben meghalt Ritchie Valensnek hála ismerte meg (majd a Los Lobos verzióra kattant rá). Carlos Santana se lett volna éppen rossz választás, de minket ma egy duó varázsolt el, nézzétek, hallgassátok, hátha titeket is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.