Foci

Rooney beszólt az olaszoknak

Az angolok már most fitogtatják az erejüket, Rooney üzenget az azzurriknak.

Egyelőre Roy Hodgson és Cesare Prandelli sem állt elő konkrét tervekkel a szombati mérkőzéssel kapcsolatban, Wayne Rooney azonban már most leszögezte, hogy az Eb-n tizenegyesekkel elszenvedett vereségük már a múlté, és az olaszok jobban teszik, ha nem bíznak annyira a győzelmükben.

“Az elmúlt két évben sokat változott a világ, mi pedig túlszárnyaltuk az olaszokat. Igaz, hogy ők is remek játékosokat küldenek a pályára, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell tőlünk félniük. 2012 óta minden értelemben fejlődtünk, a csapat megfiatalodott, energikusabbak és lelkesebbek vagyunk. Az elmúlt hetekben nagyon komolyan dolgoztunk és alig várjuk, hogy számunkra is elkezdődjön a világbajnokság. Megtiszteltetés számomra, hogy képviselhetem a hazámat, ha pedig a vébét is megnyernénk, akkor semmi nem hiányozna a boldogságomhoz” – részletezte Rooney.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A harci lázban égő csatár Daniel Welbeckről is elárult néhány érdekességet. Felvetődött, hogy a 23 éves játékos a kezdőcsapattal léphet pályára szombaton, amivel Hodgson – sokak szerint – nagy kockázatot vállalna. Combsérülése miatt a legutóbbi edzésen sem vett részt (hozzá hasonlóan Oxlade-Chamberlain is egészségügyi problémákkal küzd), de Rooney eloszlatta a kételyeket: “Welbeck jól van, és biztos vagyok benne, hogy szombatra összeszedi magát. Csak elővigyázatosságból nem vett részt az edzésen, de a következő napokban folytatja a felkészülést a csapattal.”

Az utóbbi időben Rooney fizikai állapotával kapcsolatban is felröppentek kedvezőtlen hírek, az érintett azonban megvédte magát: “Nem érdekel, hogy mit beszélnek rólam, készen állok a meccsre és megmutatom, mire vagyok képes. Tudom, hogy helyem van ebben a csapatban, akkor is, ha a konkurencia egyre erősebb. 100 százalékig biztos vagyok magamban. A hőség és a párás levegő az olaszoknak is feladja majd a leckét, ez nem jelenthet gondot a csapatunknak” – üzente a kételkedőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik