Foci

Pirlót nem lehet meggyőzni, a vb után visszavonul

Az olasz labdarúgó-válogatott alapembere tartja magát a tavalyi kijelentéséhez, miszerint a világbajnokság után átadja a karmesteri pálcát.

A Juventus csapatával bajnoki aranyat ünneplő Andrea Pirlo még mindig meghatározó tagja a Squadra Azzurrának, így nehéz lesz megtalálni az utódját. Ő azonban eldöntötte, hogy Brazíliában lép utoljára pályára a válogatott tagjaként.

“Jövőre elhagyom a nemzeti csapatot. A vb-n öltöm magamra utoljára az azúrkék mezt. Helyet kell adni a fiataloknak” – nyilatkozta tavaly a 2006-os világbajnoki aranyérmes, de most az olasz lapok ismét vezető hírként számolnak be Pirlo szavairól, emlékeztetve a szurkolókat.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Minden bizonnyal jelenleg nem a visszavonulás gondolata jár az olasz játékmester eszében, hiszen társaival javában készül az Anglia elleni mérkőzésre. Az már csak rajta és az olasz csapat többi tagján múlik, hogy meddig élvezheti még válogatott hangulatát. Az azonban már most biztos, hogy az angolok és az uruguayiak ellen nagyon nehéz lesz a csoportból való továbbjutás.

Természetesen a válogatottság lemondása nem azt jelenti, hogy végleg szögre akasztja a stoplist, hiszen a torinói együttessel még komoly tervei vannak, ezt támasztja alá a tény, hogy 2016-ig hosszabbított a torinóiakkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik