Foci

Ő a vébé egyik legnagyobb vesztese

Az Írország elleni barátságos mérkőzésen elszenvedett sérülés kényszerpihenőre küldte Montolivot.

A sípcsonttörése miatt műtött játékost a 2014-es vébé egyik legnagyobb vesztesének tartják, júlis közepéig nem állhat lábra, így csak otthonról kísérheti figyelemmel az eseményeket. “Amikor megsérültem, egyszerre voltam dühös és csalódott. Abban a pillanatban tudtam, hogy nagy a baj. Az orvos lekísért a pályáról, majd megpróbáltam visszamenni, de két lépés után reccsenést hallottam, lelki szemeimmel pedig láttam magam előtt a ‘Game over’ feliratot és köddé vált az összes vébével kapcsolatos álmom” – emlékezett vissza a szerencsétlenségre Riccardo Montolivo, a többszörös válogatott játékos.

Amennyire lehet, pozitívan áll a helyzethez a Milan 29 éves középpályása, hiszen tisztában van vele, hogy a sérülésveszély minden pályáralépéskor benne van a pakliban. Tudja azt is, hogy az esések után talpra kell állni, még akkor is, ha ez fájdalmas. “Ugyanazon a héten tartottuk az esküvőnket, ami életem egyik legszebb napja volt, majd nem sokkal azután elszalasztottam a karrierem legnagyobb lehetőségét” – idézte fel az eseményeket.

Montolivo azt is elmondta, hogy a legnehezebb pillanatokat a balesetet követő éjszakán élte át: “A válogatott többi tagja és a háttérben dolgozók is próbáltak vigasztalni, és akkor tényleg elsírtam magam, mert mindannyian hihetetlenül kedvesek voltak velem. Chiellini még másnap reggel is mellettem volt, és Brazíliából is minden nap érdeklődik a hogylétem felől. Rajta kívül még sokan megkérdezik, és ez nagyon jól esik.”

A Milan játékosa ezután vidámabb vizekre evezett és a ma kezdődő vébé esélyeit latolgatta: “A csapat összetétele nagyon szerencsés, mert tapasztaltabb és fiatalabb játékosok is pályára lépnek majd. Szerintem akár a döntőig is eljuthatunk, igaz, a brazilokkal, a spanyolokkal és a németekkel nem lesz könnyű dolgunk, viszont Argentína és Hollandia csapata nagyjából egy szinten áll velünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik