Foci

Nem tenne jót a focinak Blatter újraválasztása

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke nem támogatja tovább Joseph Blattert, a nemzetközi szövetség (FIFA) vezetőjét, aki most már nem rejti véka alá, hogy egy ötödik elnöki ciklust is elvállalna.

“Európai vagyok, az UEFA álláspontját képviselem. Nem támogatom az ötödik mandátumának megszerzésében – mondta Michel Platini újságíróknak a Sao Pauló-i FIFA-kongresszus után, a brazíliai világbajnokság nyitómérkőzésének napján. – A továbbiakban nem támogatom, ezt tudja, mert megmondtam neki. Úgy vélem, hogy a FIFA-nak friss fuvallatra van szüksége. Az ő újraválasztása nem tenne jót a labdarúgásnak. Ezzel együtt tisztelet illeti őt, s tőlem minden tiszteletet meg is kap” – tette hozzá.

Platini az esetleges saját jelöltségéről annyit árult el, hogy döntését a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásakor fogja bejelenteni, amelyre augusztus 28-án, Monacóban kerül sor.


A két tuballvezér: Joseph Blatter és Michel Platini
Fotó: Europress Fotóügynökség

“Nemsokára hatvanéves leszek. Számomra az a kérdés, hogy mihez lesz kedvem az elkövetkező években” – mondta, egyúttal pedig utalt arra, hogy az európai szövetségek jelezték neki, örömmel vennék, ha maradna az UEFA élén.

“A FIFA is fontos, látom ennek a pozitív oldalát. De őszintén, egyelőre nem tudom, mi lesz. Az egyetlen dolog, ami biztos, az az, hogy ha megyek, győzni megyek” – tette hozzá.

A FIFA-elnökségre jelenleg az egyetlen hivatalosnak tekinthető jelölt a francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója. Joseph Blatter ugyanakkor a FIFA Sao Pauló-i kongresszusán jelezte: küldetése még nem ért véget, változatlanul érez magában erőt a folytatáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik