Foci

Nehéz helyzetben az olasz kapitány

Az angolok ellen debütáló olasz válogatott háza táján még sok a bizonytalanság, de körvonalazódni látszik a szombati felállás.

Cesare Prandelli úgy határozott, hogy egy támadót küld csak pályára, Mario Balotelli személyében, Ciro Immobile így csak a pálya széléről követheti az eseményeket. Korábban elmondta, hogy ha a kapitány bizalmat szavaz neki, mindent megtesz azért, hogy kihozza magából a legtöbbet.

Prandelli nem csak azért hallgat a kezdőcsapat összetételéről, mert meglepetést akar okozni Roy Hodgsonnak, hanem azért, mert nagy valószínűséggel még ő sem tudja, kiket állítson csatasorba. Nehezíti a  szövetségi kapitány helyzetét, hogy Marco Verratti ágynak esett, igaz, az orvosok szerint szombatra ismét ereje teljében lesz. (Ezt bizonyítja, hogy már a szerdai edzésen is részt vett.)

Fotó: Europress Fotóügynökség

Ha Verratti tényleg összeszedi magát szombatig, akkor szóba jöhet a 4-1-3-1-1-es felállás, amiben biztos helyet kap Andrea Pirlo is. Ha viszont Prandelli nem mer kockáztatni a legyengült Verrattival (akit a betegség után különösen próbára tehet a magas páratartalom és a nagy meleg), akkor 4-3-2-1-es formáció várható, Thiago Motta, Marchisio, Balotelli és Candreva bevonásával.

Az olasz válogatott egyik legfőbb célja, hogy összezavarják az ellenfelüket – s hogy ne járjanak úgy, mint a Luxemburg elleni barátságos mérkőzésen, amikor is 1-1-re végeztek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik