Foci

Elkezdődött a foci-vb

Nagyszabású showműsor vezette fel a 20. labdarúgó-világbajnokságot.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Összefoglaló: A Sao Pauló-i Corinthians Arénában előadott 25 perces színes megnyitóval vette kezdetét csütörtökön a XX. labdarúgó-világbajnokság. A zenés, táncos műsor a természetről, az emberekről és a futballról szólt, ennek keretében a szereplők többek között felidézték Amazóniát, a tradicionális brazil hangszereket és a világ legnépszerűbb sportágának kultúráját.

Zárásként felcsendült a torna hivatalos dala, melyet a kubai-amerikai rapper, Pitbull és a brazil Claudia Leitte, valamint Jennifer Lopez amerikai színésznő, énekesnő adott elő. Utóbbi szereplése csak egy napja vált biztossá. A “We Are One” című dalt az Olodum nevű együttes kísérte.

A megnyitó – melyen jelen volt Dilma Rousseff brazil államfő – nyolcmillió dollárba került.

A július 13-én záruló, 64 meccses torna nyitómérkőzésén, magyar idő szerint 22 órától a házigazda brazil együttes a horvátokkal találkozik.


Egy mexikói drukker
Fotó: Europress Fotóügynökség

Élő tudósításunk a megnyitóról.

20:39 – Véget ért a dal és megnyitó is. A résztvevők még rázzák egy kicsit a pályán, de a lényeg innentől kezdve a magyar idő szerint 22 órakor startoló Brazília-Horvátország mérkőzés! A Sport24 természetesen arról is tudósít majd szövegesen.

Lehet csak a televízión keresztül, de a hangosítás nem tűnik tökéletesnek.

20:35 – Szétnyílt a pály aközepén lévő gömb, ami színpaddá változott. Rajta J-Lo, Pitbull és Claudia Leitte, akik a torna hivatalos dalát adják elő.

20: 30 – És akkor a foci! Na, még nem a nyitómeccs, hanem egy fiatal, játékvezetőnek öltözött srác sípszavára labdának öltözött emberek tódultak a pályára. 32 gyerek is érkezett, rajtuk a résztvevő országok zászlajával ellátott pólók vannak.

20:28 – Tánccal vegyített capoeira bemutató. A pálya közepén egyébként van egy óriási gömb, ami kivetítőként funkcionál.

20:23 – A zene került terítékre, tradicionális brazil hangszerek a gyepen – az eredetinél jóval nagyobb kiadásban. Utána a táncosoké a főszerep, természetesen a szambáé!


Pitbull már partihangulatban
Fotó: Twitter

20:20 – Liliomnak öltözött lányok és fának öltözött fiúk árasztották el a pályát. A háttérben kellemes hegedűszólam megy.

20:15 – Pontosak a szervezők, itteni idő szerint 20 óra 15 perckor elkezdődött a show. Helyi idő szerint délután három óra múlt. Öt részből áll a műsor, az első rész a természeti kincsekről szól.

20:08 – Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a megnyitóünnepség.


A stadion az előkészületek alatt
Fotó: Europrss Fotóügynökség

Előzetes: Június 12-én, csütörtökön rajtol el a brazíliai focivébé. A házigazda válogatott Horvátország ellen vívja első csoportmeccsét, ám a találkozó majd csak magyar idő szerint 22 órakor kezdődik. Előtte még természetesen megnyitják a tornát egy nagyszabású műsor keretében, amiről belga rendezője azt mondta, Brazília szépségeire fog fókuszálni. És természetesen a futballra.

A megnyitón a többi közt fellép majd az a Jennifer Lopez is, aki Pitbullal és Claudia Leitte-vel adja majd elő a We Are One című számot. Az amerikai énekesnő korábban kijelentette, hogy nem utazik majd el a vb-megnyitóra, ám a hét elején váratlanul meggondolta magát – megeshet, hogy a rá nehezedő nyomás miatt. A dal megosztja a brazilokat: a nóta nem felel meg a helyiek ízlésének, illetve szinte teljes egészében külföldi előadók adják majd elő.

Csütörtökön volt egy összecsapás a stadion környékén, egy 50 fős csoport állta el az arénához vezető utat. A rendőrök távozásra szólították fel őket, ezt megtagadták, a hatóságok könnygázt és gumibotot is bevetettek az oszlatáshoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik