Foci

Mandzukic nem látja a helyét a Bayernben

Szándéka szerint távozik a Bayern München labdarúgócsapatától Mario Mandzukic.

A horvát válogatott csatár egy lapinterjúban azzal indokolta döntését, hogy nem tudott alkalmazkodni az új játékstílushoz, amelyet Josep Guardiola vezetett be.

“Mesés pillanatokat éltem át a Bayernben, de legyünk őszinték, az a stílus, amelyet Guardiola alakított ki, nem fekszik nekem” – idézte őt a Sportske Novosti.

“Bármekkora erőfeszítést is teszek, nem látom a helyem ebben a típusú futballban, és nem tudom a legjobbamat nyújtani. Mivel pedig ez a helyzet, érdemes váltani” – tette hozzá.

Fotó: Europress fotóügynökség

Elhatározásáról már május elején tájékoztatta Karl-Heinz Rummeniggét, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság ügyvezető testületének elnökét.

A futballista konkrét terveiről nem beszélt, de a helyi sajtó két angol csapattal, a Manchester Uniteddel és az Arsenallal boronálta össze.

A 28 éves Mandzukic ugyanakkor megköszönte a bajor klubnak, hogy szerződéshosszabbítási ajánlattal állt elő, és sok sikert kívánt a csapat katalán trénerének, akit nagy edzőnek nevezett.

Mandzukic a Real Madridban futballozó Luka Modriccsal együtt a világbajnokságra készülő válogatott meghatározó játékosa.

A horvát nemzeti együttes számára a brazíliai torna csütörtök este a házigazdák elleni nyitómérkőzéssel kezdődik, de azon eltiltás miatt Mandzukic még nem játszhat. A horvátok a későbbiekben a kameruniakkal és a mexikóiakkal csapnak össze a vb csoportkörében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik