Foci

Besic a vb után elhagyhatja a Fradit

A Ferencváros bosnyák légiósa valószínűleg alapembere lesz hazája válogatottjának a csütörtökön kezdődő világbajnokságon. Ha jól szerepel, a Bundesligában köthet ki.

Számos külföldi portál foglalkozik a világbajnokságra készülő nemzeti csapatok játékosaival. Egy német weblap a bosnyák keretből többek közt kiemelte Edin Dzekot, de a Fradi játékosát Muhamed Besicet is.

Fotó: MTI

“Hamburgban nem vették túl komolyan, máshol viszont nagyon is bevált – a történetet a HSV-nél kiválóan ismerik Andre Hahn vagy Eric-Maxim Choupo-Moting példája óta. Muhamed Besic kapcsán is előjöhet ugyanez a sztori, ha a védő a nyáron visszatér a Bundesligába – márpedig erre megvan az esély. A Ferencvárosnál többek között Thomas Doll keze alatt a játékos komoly fejlődésen ment keresztül, így Németországban is ismét téma lett a neve. Hamburgból 2012-ben távozott, miután összeveszett Thorsten Finkkel” – olvasható a csakfoci.hu-n a spox.de Besicről szóló bemutatása.

A bosnyák kapitány az elmúlt napokban többszor hangoztatta, hogy a zöld-fehérek kötelékeibe tartozó bekkre a kezdő tizenegyben számít, meghatározó egyénisége lehet a vb-újoncnak.

A Ferencváros egyébként vasárnap már bejelentette egy lengyel védő érkezését, hogy Besic távozása miatt, vagy csupán a keret erősítéseként szerződtették Michal Nalepát, azt egyelőre nem tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik