Foci

A franciák nyolccal, az olaszok öttel hangoltak a vb-re

A francia labdarúgó-válogatott 8-0-ás, kiütéses győzelmet aratott Jamaica ellen vasárnap Lille-ben, a csapat utolsó világbajnoki felkészülési mérkőzésén.

A gallok elképesztő gólfiesztát tartottak, és bár várható volt, hogy sokkal jobbak lesznek ellenfelüknél, a 8-0 talán túlzás. Didier Deschamps együttese számára nem jelentett komoly kihívást a rivális, mely ellen már az első félidőben három gólt szerzett, a fordulás után pedig még ötször volt eredményes.

Fotó: Europress Fotóügynökség

CabayeMatuidi, BenzemaGiroud és Griezmann talált a kapuba, ráadásul hárman dupláztak is.

A franciák a hondurasiakkal, a svájciakkal és az ecuadoriakkal találkoznak majd a csütörtökön kezdődő brazíliai vb csoportszakaszában, első találkozójukat jövő vasárnap Honduras ellen vívják.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Szintén hasonló elszántsággal vágtak neki az utolsó meccsüknek az olaszok: a 2006-os világbajnok a Fluminensével meccselt, és bár a Squadra Azzurra ötöt vágott, a brazil klubcsapat háromszor is beköszönt.

A 2-2-es első félidő után az olaszok nem vicceltek, három perc alatt három gólt lőttek, így eldöntötték a találkozó sorsát. A friss dortmundi igazolás, Ciro Immobile triplázott a találkozón.

Eredmények – felkészülési mérkőzés

Franciaország – Jamaika 8-0 (3-0)
Gólszerzők: Cabaye (17.), Matuidi (20., 66.), Benzema (38., 63.), Giroud (53.), Griezmann (77., 89.)

Fluminense – Olaszország 3-5 (2-2)
Gólszerzők: Chiquinho (25.), Carlinhos (37.), Carvalho (64.) illetve Insignie (23., 55.), Immobile (31., 53., 54.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik