Foci

Meggyengült az olaszok védelme

A szombat esti sajtótájékoztatón Giorgio Chiellini is kimondta azt, amit sokan gondolnak az olasz válogatott teljesítményéről.

A csapat azonban optimistán tekint a jövőbe és készen áll a vasárnap esti mérkőzésre, amin a brazil Fluminensével méri össze a tudását.

Az utóbbi időben sokan bírálták az azzurrik játékát, amire Chiellini reagált elsőként a Brazíliában tartott sajtótájékoztatón: “Az Európa-bajnokság után elveszítettük a fonalat, és most arra törekszünk, hogy újra hozni tudjuk a formánkat. Ahhoz, hogy jól teljesítsünk, elsősorban kiegyensúlyozottságra és összehangolt játékra van szükség, a siker nem azon múlik, hogy hány támadóval lépünk pályára.”

Nincs mit szépíteni, az olasz válogatott valóban nincs a helyzet magaslatán, ez azonban nem szegi kedvüket: “Mindannyian tudjuk, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit az utóbbi mérkőzéseken mutattunk. Az egyik legfőbb erősségünk, hogy akkor is talpra tudunk állni, amikor már minden veszni látszik, ezért nincs félnivalónk” – tette hozzá a Juventus védője.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az újságírók rákérdeztek arra is, hogy kételkedett-e abban, hogy ismét bekerül az olasz válogatottba. Chiellini röviden és határozottan csak annyit mondott, hogy meg sem fordult a fejében, hogy Cesare Prandelli otthon hagyja. A kérdés azért vetődött fel, mert az olasz bajnokság döntőjében Chiellini csúnyán megütötte Miralem Pjanicot, majd Mattia Destrót, igaz, ez utóbbi elkerülte a játékvezető figyelmét. A Juve védőjét ezután három napra eltiltották, Prandelli azonban azt nyilatkozta, hogy semmi szándékosság nem volt Chiellini durvaságában.

“Augusztusban erről is beszélek majd, de most minden idegszálammal a világbajnokságra koncentrálok” – zárta rövidre Chiellini, majd a brazíliai megmérettetésre terelte a szót. “Az egyik legfőbb célunk az, hogy a lehető legkevesebb gólt kapjuk a mérkőzéseken. Sajnos igaz, hogy veszítettünk a lendületünkből és a Prandellivel töltött első években a mostaninál jóval erősebb volt a védelmünk. Most azon dolgozunk, hogy legalább annyira jók legyünk, vagy ha lehet, túl is szárnyaljuk az akkori teljesítményünket.”

Természetesen a vasárnapi meccsről is nyilatkozott: “Mindannyian nagyon lelkesek vagyunk és alig várjuk, hogy pályára léphessünk. Mostanra sikerült alkalmazkodnunk az időeltolódáshoz és a klímát is megszoktuk. Szeretnénk mielőbb túljutni a mélyponton, ami már számtalanszor sikerült az olasz válogatottnak, mi ebben különösen jók vagyunk. A legfontosabb az, hogy erőt gyűjtsünk és megmutassuk, mire vagyunk képesek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik