Foci

Egy belgát a jégeső sem állíthat meg

Mertens lőtt egy "barcás" gólt, így győzelemmel indulhatunk Brazíliába.

Aki csak most hangolódik a foci vébére (valamint szezon közben csak ímmel-ámmal követi a futballt), és szemezget az összeállításokban, annak a belga válogatott szombati összeállítását látva könnyen leeshetett az álla.

Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen, Defour, Dembele, Fellaini, Mirallas, Hazard, Origi. Gyilkos kezdő tizenegy Tunézia ellen. És akkor még csereként pályára lépett Vanden, Mertens, Chadli, Januzaj és Romelu Lukaku.

Van még kérdés? Van még kétely a tekintetben, hogy a vébé egyik esélyesei vagyunk?

Mondjuk, viccesen indult a meccs, ugyanis nem sokkal a kezdés után Kassai Viktornak az öltözőbe kellett rendelni a srácokat, olyan jégeső hullt a pályára.

Ilyen:

Aztán mentünk tovább a kényszerű pauza után. Na, nem olyan nagy hévvel, mint szoktunk, itt most már tényleg látszott, hogy senki nem akar megsérülni. Mikor Lukaku a meccs hajrájában bicegve jött le, kicsit megrémültem. Nem akarok erről az esetről szóló hírekbe botlani ezen a vasárnapon.

A meccset azért megnyertük, mert meg akartuk nyerni. A tingli-tangli helyett mentünk előre az utolsó pillanatokig (akkor már eggyel többen voltunk a pályán), és a 89. percben egy amolyan Iniesta-Messi összjáték után Dries Mertens bepasszolta a kapuba a labdát.

Mi nem égünk meg a felkészülés alatt sem.

Itt a gól:

Aki emlékszik, mikor kaptunk ki utoljára, jelentkezzen!

A királyi család is elbúcsúztatott minket:


Irány Brazília!

Eredmény – barátságos mérkőzés:

Belgium-Tunézia 1-0 (0-0)

Játékvezető: Kassai Viktor

Belgium: Courtois – Alderweireld (Vanden), Van Buyten, Kompany, Vertonghen, Defour, Dembele, Fellaini (Mertens), Mirallas (Chadli), Hazard (Januzaj), Origi (Lukaku).

Tunézia: Abdennour – Mustapha, Ben (Younes), Yousseff, Dhaouadi (Ben Djemia), Jemaa, Korbi (Said), Mathlouthi, Mikari (Hammami), Mohnsi, Nater.

Gólszerző: Mertens (89.)

Piros lap: Yemma (64.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik