Foci

David Villa volt a spanyolok nyerőembere

Spanyolország Salvadort, Belgium Tunéziát, az Amerikai Egyesült Államok pedig Nigériát győzte le felkészülési meccsen. Angliától csak 0-0-ra futotta Honduras ellen.

A címvédő spanyol labdarúgó-válogatott Salvador ellen játszott felkészülési mérkőzést kevesebb, mint egy héttel a világbajnokság kezdete előtt. Az ibériai együttes, amelyben kezdőként kapott helyet Diego Costa, az USA-ban rendezett összecsapáson korán vezetést szerezhetett volna, de Cesc Fabregas a 4. percben csúnyán fölé durrantott büntetőből.

Egy csereember, a Fabregas helyére a szünetben beálló David Villa volt az, aki gondoskodott a spanyol találatokról, előbb a 61., majd a 88. percben vette be a salvadoriak kapuját, ezzel csapata 2-0-ra nyert. A válogatottsági gólrekorder 95 mérkőzés után már 58 találatnál jár címeres mezben.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Anglia világbajnoki főpróbája nem sikerült túl jól, a szigetországiak Floridában játszottak 0-0-s döntetlent Hondurasszal egy felejthető összecsapáson. Roy Hodgson fiai ráadásul úgy nem tudtak nyerni, hogy közel fél órát emberelőnyben játszottak.

Amint arról beszámoltunk, Kassai Viktornak félbe kellett szakítania a Belgium-Tunézia találkozót a Brüsszelben tapasztalható hatalmas jégeső miatt. A találkozót aztán némi szünet után folytatni tudták, a belgák pedig Mertens 89. perces találatával diadalmaskodtak 1-0-ra.

Az Amerikai Egyesült Államok válogatottja a szintén vb-résztvevő Nigéria ellen finomhangolt, Jürgen Klinsmann együttese Altidore duplájával ágyazott meg későbbi győzelmének, Moses révén csak a találkozó hajrájában tudott büntetőből szépíteni az afrikai alakulat.

Eredmények – felkészülési mérkőzések

Spanyolország – Salvador 2-0 (0-0)
Gólszerző: David Villa (61., 88.)

Belgium – Tunézia 1-0 (0-0)
Gólszerző: Mertens (89.)

Anglia – Honduras 0-0
Piros lap: Beckeles (65.)

USA – Nigéria 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Altidore (32., 69.) illetve Moses (86. – 11-esből)

Videó – Így nyertek a spanyolok:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik