Foci

Vidi: Carrillo nagyobb akarást vár a játékosoktól

A Videoton új vezetőedzője szerint időbe telik az új csapat felépítése.

Pénteken hivatalossá vált: Joan Carrillo Milan irányítja ezentúl a Videoton labdarúgócsapatát. A spanyol tréner már három esztendeje dolgozik Székesfehérváron, a vidi.hu-nak elmondta, otthon érzi magát a városban. Ami a célokat illeti: a csapat saját stílusát kell kialakítani.

„Ki kell alakítanunk egy saját, ránk jellemző játékstílust, ami megkülönböztet a többi csapattól, a játékosoknak pedig tudniuk kell, hogy mit jelent a Videoton FC-ben játszani, az edzéseken és a meccseken is 100%-ot kell produkálniuk! És természetesen újra el kell érnünk, hogy a szurkolók magukénak érezzék a klubot, mögöttünk álljanak és segítsék a csapatot. Ha ez mind megvalósul, az eredmények is jönni fognak” – mondta a 45 éves szakember, akinek érkezését pozitívan fogadták a fehérvári drukkerek.


Fotó: vidi.hu

Carrillo szerint a Vidi jól kezdett az előző, végül csalódást keltő szezonban, de az idény végére visszaesett a csapat teljesítménye. Mint ismert, a piros-kékek csak a negyedik helyen zártak a bajnokságban, így nem szerepelnek majd a nemzetközi porondon.

„A klub azt várja egyértelműen, hogy mindig győzelemre játsszunk, így is fogunk tenni. A játékosokon látni akarom a tüzet a mérkőzéseken és az edzéseken egyaránt, nagyobb akarást várok a korábbiaknál. Ha a csapat és a szakmai stáb mindent megtett, nyugodtan ülhetünk le értékelni a szezont jövőre. Az eredmények pedig minősítik majd a csapatot” – mondta a jövőt illetően.

Adott a kérdés, hogy lesznek-e változások a székesfehérvári keretben. Paulo Sousa és José Gomes korábbi segítője egyelőre neveket nem mondott, de abban biztos, hogy lesznek érkezők és távozók is egyaránt.

„Az érkezők oldalán csak olyan játékosok jöhetnek szóba, akik minőségi váltást jelentenek, és akiknek a mentalitása megfelelő. Nem csak játéktudásban, de emberileg is meg kell, hogy feleljenek egy ilyen klub elvárásainak.”

Carrillo a szurkolónak is üzent:

„Nem fog menni egyik napról a másikra az új csapat kialakítása, ezért azt is kérem, hogy legyenek türelemmel, de együtt sikeresek leszünk, ebben biztos vagyok.”

A spanyol szakember segítője Nagy Mihály lesz, aki a másodedzői pozíciót tölti majd be. Az erőnlétért Antonio Gil Puerto felel majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik