Foci

Újabb nagy hiányzó: Reus

Egy érdektelen első félidő után német henger és gólzápor, de nem felhőtlen az öröm.

A német válogatott pont az a csapat, akik miatt nem kell aggódni. Jogi Löw összerakott egy olyan német csapatot, ami mentes a darabosságtól, kockaállaktól, Effenberg-féléktől és Oliver Kahntól, azt évek kemény munkájával felfejlesztette, és egy all-time esélyes válogatottat kreált.

Gyakorlatilag minden világverseny előtt ők a favoritok között vannak. Löw alatt mindig csak egy kicsi hiányzott a döntőhöz, előbb a kócos Puyol verte el őket onnan, aztán a feszítő Balotelli, és most is el lehet mondani, hogy ha nem csődölnek be valahol véletlenül, meg is nyerhetik a vébét, ezt a mai meccsel bizonyították is.

Az első félidőben azonban semmi említésre méltó nem történt, egészen a 45. percig. Ekkor Reus botlott meg, fájlalta a bokáját, látszott, hogy nem könnyű sérülés ez: az ínszalagja szakadt el. Ribéry után itt az új hiányzó. Jobbulást, Marco!


Marco Reus Injury (Out of Cup) – Germany vs… by moezsf

A második félidő is Reus ellen szól: hiába fontos tagja a válogatottnak, ha vannak a helyére olyan játékosok, akik megoldják a problémát. A gólok sorát Schürrle nyitotta meg, Tarjáni Miki (Mikitarjan népszerűbb, és könnyebben kimondható neve) büntetőből egyenlített, aztán Jogi kiadta a parancsot: előre.

Ilyenkor nem lennék senki helyében, amikor beindul az úthenger. A kisebb, gyengébb képességű csapatokat ezzel könnyedén bedarálják, azt már láthattuk. Korábban többször téma volt, hogy a németekből kiveszett az, hogy az utolsó pillanatokban is képesek bárki ütőerét elharapni a győzelemért (mondjuk ki: pl 2 éve az olaszok ellen ez nagyon igaz volt), itt ma képesek voltak nagyon felpörgetni a játékot, és kivégezni… Örményországot. Na jó, meglátjátok, mások ellen is menni fog.

Nem is emelek ki senkit külön, ma mindenki a győzelemért dolgozott. Az viszont határozottan hipszter volt, hogy a világ legjobb szélsőhátvédjét, Lahmot Pep-módra Jogi középpályán játszatja, remélem csak kísérlet volt, és nem lesz ebből rendszer, továbbá hogy középen megint a leginkább forward, és nem number 9 Müller volt, majd végre beállt Panzerkampfwagen VI, azaz Miroslav Klose, aki Ronaldo gólrekordját is meg akarja dönteni, ha már ő német földön a legtöbb gólt szerző játékos.

Reus kiesése a 6-1 alapján inkább a nézőknek, és a játékosnak fáj, mint a csapatnak.


Eredmény – Felkészülési mérkőzés

Németország-Örményország 6-1 (0-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik