Foci

FIFA: Minden rendben lesz a vb-n

A nemzetközi szövetség amondó: kézben tartják a dolgokat a jövő héten rajtoló labdarúgó-világbajnokság előtt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) biztos abban, hogy minden rendben lesz a brazíliai világbajnokság csütörtöki rajtjáig. Jerome Valcke, a FIFA-főtitkára egy héttel a kezdés előtt Sao Paulóban a szervező bizottsággal egyeztetett, s azt követően arról beszélt, hogy szerinte megfelelően alakulnak a dolgok, s kézben tartanak mindent annak érdekében, hogy jól kezdődjön a vb. Úgy véli, nem jelent problémát ebből a szempontból, hogy néhány stadionban, így a helyi Corinthians Arénában is még folynak a munkálatok.

“Tény, ha valaki most a stadionban jár, úgy tűnhet neki, hogy rengeteg még tenni való, ám ez normális, különösen annak fényében, hogy csúszások voltak az építkezések során” – mondta Valcke.


Jerome Valcke bizakodó
Fotó: Europress Fotóügynökség

A sportvezető annak ellenére sem aggódik, hogy Sao Paulóban éppen csütörtökön alakult ki közlekedési káosz, miután sztrájkba léptek a metró és a helyi érdekű vasút dolgozói. A munkabeszüntetés azért lehet ijesztő a szövetség és a rendezők számára, mert a Brazília-Horvátország nyitó mérkőzésnek otthont adó Corinthians Arénát a szurkolók nagy többsége vonattal közelítené meg. Valcke ugyanakkor biztos benne, hogy a helyi illetékesek megoldják a problémát, s annak nem lesz hatása a világbajnokságra.

A szervezők beszámolóját Joseph Blatter, a FIFA vezetője is meghallgatta, s az alapján ő is biztos benne, hogy sikeres világbajnokságot rendez Brazília.

Aldo Rebelo sportminiszter elismerte, hogy nehézségekkel küzdöttek, s még most sem lehet kijelenteni, hogy minden a legnagyobb rendben van.

“Tisztában vagyunk a problémákkal, ám amit lehetett, megtettünk azért, hogy meleg fogadtatásban részesítsük a vb-re érkezőket” – mondta a politikus.

A FIFA csütörtökön este közölte a jegyeladási adatokat is. Ezek alapján összesen 11 millió igénylés futott be a szövetséghez, mely 2,9 millió belépőt adott el, ebből 2,2 milliót honlapján keresztül. A jegyek 60 százalékát brazilok vásárolták meg, mellettük az amerikai rajongók vették meg a legtöbbet, közel 197 ezret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik