Foci

Valencia mandulamasszázzsal honorált

Roy Hodgson fiai szerda este Miamiban Ecuador válogatottjával akasztották össze az agyaraikat. Barátságos meccsnek indult, de majdnem tömegverekedés lett belőle.

Enner Valencia és Michael Arroyo góljai az egyik oldalon, Wayne Rooney és Rickie Lambert góljai a másikon 2:2-es végeredményt alakítottak ki. Ilyen meccseken csak a mutatott játék, ami jelent valamit, de az most nem igazán tette büszkévé az angol nemzeti csapat hű rajongóit.

Bár B csapattal álltak fel Lampardék, de a tanácstalanság többször is ott volt a meccsben, amely Roy mester arcán állandó emócióként van jelen. Elég csak visszaemlékezni az összes Premier League-találkozóra, amikor valamelyik ifjú titán rossz megmozdulása után máris Roy bagolyképét lehetett látni a big-screenen.

A mester arca akkor sem sokat árult el, amikor a 78. percben – esküszöm, ez volt az est legizgalmasabb pillanata – Antonio Valencia és Raheem Sterling összeakaszkodott. Az angol szélső rossz becsúszását az ecuadori játékos egy mandulamasszázzsal honorálta meg. Mindkettejüknek idő előtt el kellett hagyniuk a Sun Life Stadium gyepét.

Sterlinget a Honduras elleni mérkőzésre meszelte el az FA, de saját véleményem szerint még ez is sok ezért a semmit érő szabálytalanságért.

Ami viszont érvágás lehet a mesternek, az Oxlade-Chamberlain sérülése mellett Rooney láthatóan tisztázatlan szerepe. Roy mester számos poszton kipróbálta már őt, és bár most éppen gólt lőtt, de mintha sehol sem tudna igazán maradandót alkotni.


Rooney reméljük a vb-n, még jobb lesz
Fotó: Europress

Néha olyan érzés kering bennem, mintha már nem is a játéktudása miatt szerepelne a kezdőben, hanem azért, mert ő Wayne ’heti 300 kilót keresek’ Rooney. Bár Hodgson kijelentette, hogy van töke őt kitenni a kezdőből, úgy látszik mindez egyelőre csak ígéret maradt.

Még vár egy barátságos mérkőzés angliai ifjaira Honduras ellen, amellyel végleg bemelegíthetnek a nagy tornára. Remélhetőleg tökösen, itt már az A csapattal felállva mutatják meg a világnak a foguk fehérjét, mivel egy igazi háromoroszlános válogatott nem lehet gyámoltalan.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik