Foci

Rács mögé juthat a válogatott meccsén pályára szaladó drukker

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerint nem csínytevést, hanem bűncselekményt követett el az a drukker, aki az albánok ellen szerdán 1-0-ra megnyert barátságos mérkőzés második félidejében a pályára futott, megzavarva ezzel a találkozót.

Az MLSZ honlapja arról számol be, hogy “az illető személyi adatai a jegyvásárlás és a beléptető rendszer regisztrációja alapján a rendőrség számára beazonosíthatóak voltak”.

“A cselekményről a stadionbiztonsági rendszer három kamerája különböző szögekből bizonyító erejű felvételeket készített, melyeket a rendező azonnal átadott a rendőrség illetékeseinek” – olvasható az MLSZ tájékoztatásában.

A szövetség az állásfoglalásában hangsúlyozta, hogy a hatályos büntető törvénykönyv alapján aki sportrendezvényen a létesítménynek a nézőktől vagy a nézők meghatározott csoportjától elzárt területére jogosulatlanul belép, ott tartózkodik, bűncselekményt követ el, ezért két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A többek között a rendőrséggel való közvetlen, azonnali együttműködés eredményeként minden bizonyíték rendelkezésre áll az elkövetővel szembeni gyorsított bírósági eljáráshoz. A rendbontás elkövetőjével szemben a bíróság által a sportrendezvényekről való kitiltásnak is helye van, az MLSZ pedig rövidesen határozatot hoz, melyben kizárja a rendbontó nézőt valamennyi rendezvényéről.

A Puskás Ferenc Stadionban rendezett meccs 78. percében rohant a pályára az elkövető, aki hatalmas sprintet kivágva meg sem állt a magyar kispadig, ahol elkapták a biztonságiak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik