Foci

Pintér: Örülni kell a győzelemnek

A magyar szövetségi kapitány kicsit bírózott is, meg nem is az Albánia elleni győzelem után.

Ahogyan arról szerdán beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott felejthető játékkal rukkolt elő Albánia ellen, ám Priskin Tamás értékesített tizenegyesének köszönhetően így is meglett Pintér Attila első győzelme a nemzeti együttes élén. A szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján értékelte a kilencven percet:

„Tudtuk, hogy az albán válogatottat jó klubcsapatokból érkező játékosok alkotják, akik agresszívan próbálnak focizni, fegyelmezetten visszazárnak a saját térfelükre. Amíg a májusi meccsünkön a dán válogatott felvállalta a visszatámadásokat, az albánok visszazártak a saját térfelükre, ezért nem tudtunk olyan iramú meccset játszani, mint legutóbb. Nem szeretnék a játékvezetővel foglalkozni, de úgy láttam, az első félidőben két tizenegyest is kaphattunk volna. Egész más lett volna a meccs forgatókönyve, ha az alakuló csapatunk vezetni tud a meccs elején. Jelenleg egy generációváltás közepén vagyunk, szeptemberig, az Eb-selejtezőkig meg kell találnunk az ideális játékosokat. Ebből a szempontból örülök, hogy a fiatalok, Vécsei vagy Kalmár felvállalták a bátor játékot, és természetesen az is nagyon fontos, hogy győzelemmel zártuk a mérkőzést, mert ezek a találkozók az önbizalom szerzés szempontjából különösen fontosak. Felszabadult, bátor játékot csak magabiztos, megfelelő önbizalommal rendelkező futballistákkal tudunk játszani a későbbiekben” – idézi az mlsz.hu Pintért.


Fotó: MTI

Pintér Attila a találkozót követőn sajtótájékoztatón azt is mondta, az ellenfélnek még helyezet sem volt:

„Örülni kell a győzelemnek, hiszen ez egy átalakulóban lévő válogatott, amely ilyen összeállításban még nem lépett pályára. Az albánoknak még helyzetük sem volt, de nehéz volt a védelmüket feltörni, mert nagyon betömörültek. Ezért kellett inkább a széleken támadnunk.”

A magyar labdarúgó-válogatott legközelebb szombaton, Kazahsztán ellen lép pályára a Puskás Ferenc Stadion ‘búcsúmérkőzésén”.

Videó – A mindent eldöntő gól:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik