Foci

Az olaszok ikszeltek Luxemburggal, Argentína nyert

Rosszul sikerült Olaszország labdarúgó-válogatottjának világbajnoki főpróbája. Argentína úgy is 3-0-ra győzött, hogy Lionel Messi nem talált kapuba.

Szerdán ismét rengeteg felkészülési mérkőzést rendeztek világszerte, pályára lépett a többi közt a magyar labdarúgó-válogatott is, amely 1-0-ra verte Albániát.

A szerda esti találkozók közül a legnagyobb meglepetést kétség kívül a 2006-os világbajnok, Olaszország meccse szolgáltatta, az itáliai társaság ugyanis hiába vezetett már korán Luxemburg ellen, csak 1-1-es döntetlenre futotta Cesare Prandelli fiaitól. Gyenge főpróba volt ez az olaszoktól, de ki tudja, lehet az „előadás” már jobban sikerül majd a vb-n.


Prandelli tehetetlenül nézte csapatát
Fotó: Europress Fotóügynökség

A szintén a jövő hét csütörtökön kezdődő brazíliai tornára készülő hollandok és algériaiak győztek. Előbbi Walest múlta felül két góllal, míg utóbbi a szeptembertől a magyarokkal azonos Eb-selejtezőcsoportban szereplő Romániát. Az egyaránt vb-résztvevő Ecuador és Anglia Miamiban rendezett összecsapása 2-2-es döntetlennel zárult, a találkozót mindkét csapat tíz emberrel fejezte be egy-egy kiállítás miatt.

Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban is rendeztek meccseket, első ízben lépett pályára a vb-re való felkészülés jegyében az argentin válogatott. A Barcelona sztárja, Lionel Messi ugyan nem tudta bevenni Trinidad és Tobago kapuját, ám a társaknak háromszor is sikerült, így az Albiceleste magabiztos produkcióval rukkolt elő Buenos Airesben.

Uruguay 2-0-ra verte Szlovéniát, Chile Észak-Írországon kerekedett felül hasonló eredménnyel, Elefántcsontpart pedig 2-1-re verte Salvadort.

A futballtörpe Gibraltár Máltát győzte le.

Eredmények – felkészülési mérkőzések

Algéria-Románia 2-1 (1-1)
Magyarország-Albánia 1-0 (0-0)
Hollandia-Wales 2-0 (1-0)
Olaszország-Luxemburg 1-1 (1-0)
Ecuador-Anglia 2-2 (1-1)
Argentína-Trinidad és Tobago 3-0 (1-0)
Uruguay-Szlovénia 2-0 (1-0)
Chile-Észak-Íroroszág 2-0 (0-0)
Elefántcsontpart-Salvador 2-1 (2-0)
Gibraltár-Málta 1-0 (0-0)

Videó – Olaszország kínos döntetlenje:

Videó – Argentína győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik