Foci

Morata az “öreg hölgyet” szereti

A Real Madrid 21 éves spanyol futballistája elutasította bőkezű német kérőjét, s helyette a Bajnokok Ligájában is érdekelt Juventushoz igazolna.

A Bajnokok Ligája-győztes madridi csapat korábban jelezte, hogy 20 millió euró fejében megválna ifjú tehetségétől, az U21-es Európa-bajnok Alvaro Moratától. Ennek okán a Wolfsburg, amely a Bundesliga idei kiírásában ötödik helyen végzett, elképesztő, 28 millió eurós ajánlattal rukkolt elő, továbbá Moratnak öt év alatt 17 millió eurót tolnának a zsebébe.

Az ajánlat azonban nem nyerte el a fiatal támadó tetszését, s úgy tűnik, szíve az “öreg hölgyhöz” húzza. Egyrészt azért, mert honfitársa, Fernando Llorente is a Juventusban rúgja a bőrt, másrészt pedig az olasz bajnoki címet begyűjtő zebrák a következő szezonban automatikusan indulhatnak a BL-ben. A Wolfsburg ellenben csak az Európa Ligában szerepelhet a 2014/2015-ös idényben.

A spanyolok által kért 20 millió eurós összeget az olaszok is hajlandóak lennének kifizetni, azonban az eladó által kikötött visszavásárlási opció egyelőre megnehezíti az üzlet nyélbeütését.

Alvaro Morata a Real Madriddal BL és Spanyol Kupa-győztes, továbbá a Primera Division bronzérmese lett. Nyolc gólig jutott az elmúlt szezonban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik