Foci

Kabát hosszabbított, az Újpestnél fejezi be pályafutását

A szurkolók által év játékosának választott támadó továbbra is lila-fehérben játszik.

Kabát Péter szerdán hosszabbította meg szerződését a fővárosi alakulattal. A 36 esztendős támadó új kontraktusa 2015. június 30-áig érvényes – írja az ujpestfc.hu.

Kabát Péter az elmúlt hat szezonból ötöt a Megyeri úton töltött el, Magyar Kupa-győzelmet és bajnoki ezüstérmet szerzett, a szurkolók pedig kétszer megválasztották az év magyar labdarúgójának is.

Fotó: ujpestfc.hu

A tizenhatszoros válogatott támadó lila-fehérben eddig összesen 143 tétmérkőzésen 71 gólt ünnepelhetett, az NBI-ben pedig 121 meccsen 56 találatot jegyzett Újpest-mezben.

“Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznem a tulajdonos úrral, hiszen az volt mindig is a célom, hogy Újpesten maradjak. Többször is elmondtam, hogy itt szeretném befejezni a pályafutásomat, így külön örömmel tölt el, hogy szünet előtt sikerült megállapodni” – mondta az ék, majd hozzátette, így nyugodtan mehet pihenni.

“Már korábban is sokat beszéltem Roderick Duchatelet elnök úrral, aki nagyon pozitívan állt hozzá a kérdéshez és többször is kifejezte, szeretné, hogy maradjak és itt fejezzem be profi pályafutásomat. Kérte, hogy segítsem a fiatalokat a játékommal és tudásommal, ezért mindent meg is fogok tenni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik