Foci

Besic parádé Mexikó ellen

A bosnyák válogatott soraiban a Fradi egyik legjobbjával Chicagóban győzte le 1-0-ra a közép-amerikaiakat.

A mérkőzés egyetlen gólját Izet Hajrovic lőtte, de minket talán jobban érdekel, hogy a közelgő világbajnokság magyar szempontból érzelmileg egyetlen NB1-hez kötődő futballistája, a Ferencváros védekező középpályása Muhamed Besic ezúttal is végig a pályán volt a bosnyák válogatottban.

A 21 éves játékos a 19. percben sárga lapot kapott, de ennél lényegesebb, hogy Safet Susic szövetségi kapitány maximálisan elégedett volt vele. Most is.


Besic ahogy szokta – éppen Carlos Peñát szereli
Fotó: Europress

Jonathan Wilson, a theguardian szakírója, írásában külön foglalkozott Besiccel. Kiemelte, hogy mivel a középpályán jobbára támadó szellemű játékosok állnak rendelkezésére Susic kapitánynak, így alapvető szerep hárul a valaha volt legfiatalabb bosnyák válogatott játékos rekordját magáénak tudó labdarúgóra.

Susic úgy fogalmazott Besiccel kapcsolatban: “A Hamburgnál és a Ferencvárosnál is követtem a játékát, és soha nem kételkedtem annak minőségében. Ő hosszú ideig válogatottunk egyik legfontosabb szereplője lesz!”

Ha a Berlinben született bosnyák válogatott játékos a Brazíliában is ilyen remek formát mutat, úgy a Fradi szinte biztosan nem tudja majd megtartani a világbajnokságot követően Besicet.

Némi öröm az ürömben, hogy az FTC hatalmasat kaszál majd vele, mert minden bizonnyal a jelenleg 1 millió euróra taksált értéke egyszeriben megtöbbszöröződik majd.


Világbajnoki felkészülési mérkőzések, ertedmények:

Görögország–Nigéria 0–0

Mexikó–Bosznia-Hercegovina 0–1 (0–1)
G: Hajrovic (41.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik