Foci

Baj: C. Ronaldóban kezd lemerülni az elem

A portugál labdarúgó-válogatott sztárjátékosának, aki az idény végén a combja miatt hagyott ki néhány mérkőzést most íngyulladása van.

C.Ronaldóról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy minden bizonnyal cyborg, vagy idegen, vagy egy remekül összerakott gép. A hivatását tekintve csúcshalmozó labdarúgó évek óta ipari mennyiségben gyártja a gólokat, úgy, ahogy szinte már lehetetlen.

A sérülések eleddig elkerülték. Mígnem az utóbbi két hónapban immár másodjára is lábához kapott. Úgy látszik kezd lemerülni az elem, amin az évi 55-60 csúcsmeccsel a lábában nem is lehet csodálkozni. Ronaldo bal combjának a hátsó része sérült, illetve íngyulladása van a bal térdében” – közölte a portugál szövetség a közvetlen vb-felkészülés megkezdésekor.


Cristiano Ronaldo éppen fél térdre kényszerült, de biztosak vagyunk abban, hogy a világbajnokság rajtjára összedrótozzák
Fotó: Europress

Az aranylabdás támadó kedden speciális foglalkozáson vett részt a New York Jets amerikaifutball-csapat edzőközpontjában, ahol a portugál válogatott készül június 11-ig, a brazíliai elutazásig.

A portugál keretből egyébként nemcsak Cristiano Ronaldo van jelenleg “kímélő üzemmódban”, hanem Raul Meireles, Pepe és Beto is. Portugáliában, ha népi pánik éppen nincs is egyelőre, de aggódnak természetesen, ezért Nene névre hallgató csapattárs próbálta oldani a növekvő “országos feszültséget”.

“Cristiano jól van, nyugodtan készül, a dolgok jó irányba mennek. Úgy véljük, olyan állapotba kerül majd, hogy tud játszani és segíteni a válogatottnak” – közölte a csapattárs, de egyúttal megjegyezve, ha mégsem lesz bevethető, akkor a helyén szereplőnek bíznia kell magában, hogy elvégezhesse a feladatát.

Cristiano Ronaldo nem lépett pályára a görögök elleni, első felkészülési mérkőzésen, amely 0-0-val zárult Lisszabonban. A portugálok pénteken a mexikóiakkal, jövő kedden pedig az írekkel csapnak össze az Egyesült Államokban.

A jövő csütörtökön kezdődő brazíliai vb csoportszakaszában a portugálok a németekkel, az amerikaiakkal és a ghánaiakkal mérkőznek majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik