Foci

Kassai partvonalon kívülről büntetett

A Ferencváros a Paks elleni mérkőzés 80. percében érdekes körülmények között jutott büntetőhöz. A tizenegyest egyrészt másodpercekkel a szabálytalanság után fújták be, másrészt kérdéses, hogy volt-e kontakt Böde és a védő közt.

Az OTP Bank Liga zárófordulójában dőlt el a harmadik, EL-selejtezőt érő hely sorsa. A két pályázó a Videoton és a Fradi voltak, bár utóbbi lépéselőnyből várhatta az utolsó találkozóját, s már a meccs előtt tudva lévő volt, hogyha nyer Thomas Doll csapata a Pakssal szemben, akkor 2011 után újra az európai kupaporondon szerepelhet.

Sokáig nyílt volt a találkozó, mígnem Bönig a második félidő derekán megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek, majd tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Leonardo büntetőből állította be a 2-0-s végeredményt.

A tizenegyesnek azonban külön története van. Jenner szabadrúgása kipattant a vendég hálóőrröl, a labdára startoló Bödét pedig a 16-oson belül buktatták. Iványi Zoltán játékvezető elsőre nem ítélt büntetőt, vagy Kassai Viktor alapvonali játékvezetőre várt, vagy nem látott semmit.

Fotó: Europress fotóügynökség

Pár másodperccel később – amikor a paksiak már majdnem a félpályánál jártak a labdával – Iványi a sípjába fújt és a büntetőpontra mutatott. A szabálytalanság és az ítélet között körülbelül 5-6 másodperc telt el. Nem tudni, hogy Kassai szólt-e Iványi fülére, hogy ez bizony fault volt, vagy épp Iványi eszmélt későn.

Az egy másik kérdés, hogy a lassításokból úgy tűnik, nem értek Bödéhez, tehát tulajdonképp a saját lábában esett el, de a büntető tényét nem tisztünk kérdőre vonni.

A Videoton egyébként 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel, tehát ha kikapott volna az FTC, akkor is a fővárosiak zárták volna a harmadik helyen az idényt.

Videó – Az érdekes jelenet 3:12-től

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik