Foci

Doll: Örülök, hogy ilyen nagyszerű klubnál lehetek

A Ferencváros német vezetőedzője szerint csapata védelme volt a kulcs a bronzérem megszerzésében. Thomas Doll kicsit kritizálta az MLSZ-t is.

Vasárnap eldőlt, hogy a Paksot legyőző Ferencváros labdarúgócsapata végez az OTP Bank Liga harmadik helyén, a fővárosiak így a következő szezonban az Európa Liga-selejtező első körében indulnak. Thomas Doll, az FTC német trénere így értékelte a találkozót:

„Az első félidőben mindenki láthatta, hogy a csapat kicsit idegesen futballozott. Ez természetes, ha győzelmi kényszerben vagyunk. Sajnos a mérkőzés elején a párharcainkat rossz százalékban nyertük meg – ekkor a védekezéssel és a támadással is elégedetlen voltam. Ebben a helyzetben is biztosan álltunk azonban a lábunkon. A szünet után sokkal közelebbről őriztük az ellenfél játékosait, és támadóbban játszottunk. A legjobb pillanatban lőttük az első gólunkat, a jövőben azonban meg kell tanulnunk, hogy értékesítsük a nagy lehetőségeinket. Fontosnak tartom, hogy kiemeljem a védekezésünket: az elmúlt kilenc meccsen két gólt kaptunk. Ez volt a megszerzett bronzérem kulcsa. Nagyon örülök, hogy ilyen nagyszerű klubnál lehetek, ahol kiváló játékosaim vannak. Ebben a szezonban több tragédia is érte az együttest és személyesen a játékosokat is, így a futballistáim teljesen megérdemelték, hogy megszerezték a bronzérmet. Remélem, hogy Magyarország rekordbajnoka hamarosan ismét oda kerül Európában, ahol régebben is volt. Az utunk ugyanis még nem ért véget” – idézi Dollt a fradi.hu.


Fotó: fradi.hu

A szakember közvetlenül a találkozó után a mérkőzést közvetítő Sport TV-nek is nyilatkozott, ahol egy érdekes kérdést boncvolgatott:

„Jó lenne, ha az MLSZ átgondolná az NB I kiírását, hiszen néhány játékosnak jövő héten még válogatott meccse lesz, utána egy hét pihenés, de azután már el kell kezdenünk a felkészülést, nagyon nehéz így. Úgy érzem, ha egy hétközi fordulóval fejeztük volna be a bajnokságot, akkor a játékosoknak sokkal több idő jutott volna a pihenésre. Európában szinte egy országban sem ér ilyen későn véget a bajnokság, és sehol nem kezdődik el ilyen korán a következő pontvadászat. A második héten, amikor kipihennék magukat a játékosok, már edzésre kell jelentkezniük. Ezt át kellene gondolni. Ez nem az én problémám, csak egy lökést akartam adni ahhoz, hogy az illetékesek átgondolják” – mondta Doll az őt faggató riporternek.

Videó – Ezzel a győzelemmel biztosította be harmadik helyét a Ferencváros:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik