Foci

Bombagólt is rúgtak a belgák Svédországnak

Belgium labdarúgó-válogatottja 2-0-ra nyert a vasárnapi felkészülési mérkőzésen. Németország hazai környezetben nem bírt Kamerunnal.

Az a Svédország lesz a brazíliai labdarúgó-világbajnokság egyik legnagyobb hiányzója, amely vasárnap este a vébére kijutó Belgiumot fogadta hazai környezetben. A Zlatan Ibrahimovicot a kispadon jegelő hazaiak 2-0-s vereségbe szaladtak vele, Romelu Lukaku a 34. percben lőtt bombagóljával ágyazott meg a belga győzelemnek, amit Hazard biztosított be a hajrában.


Romelu Lukaku óriási gólt lőtt a svédeknek
Fotó: Europress Fotóügynökség

Németország válogatottja Mönchengladbachban látta vendégül a szintén világbajnoki szereplő Kamerunt, a csapatok pedig bő egy órán át nem találták egymáson a fogást. Samuel Eto’o törte meg aztán a gólcsendet a 62. percben, de Thomas Müller és André Schürrle révén fordított a Nationalelf. Még mindig maradt fordulat a mérkőzésben,a Németországban légióskodó Choupo-Moting ugyanis kiegyenlített, ám végül nem jutottak dűlőre a felek, 2-2 lett a végeredmény.

Nizzában a házigazda Franciaország, valamint a vb-ről lemaradt, épp ezért megfiatalított csapattal felálló Paraguay feszült egymásnak. A dél-amerikai együttes becsülettel helyt állt, szinte végig bírta a jobb erőkből álló ellenfél nyomását, de a 82. percben már tehetetlen volt a csereként beálló Griezmann-nal szemben. Már-már azt hihettük, hogy 1-0-ra nyerni fog Franciaország, azonban a 89. percben érkezett Victor Caceres és beállította az 1-1-es végeredményt.

Az Amerikai Egyesült Államok és Törökország New Jerseyben meccselt egymással, a tengerentúliak Johnson és Dempsey találatával harcolták ki a győzelmet, a törökök Inan révén a 90. percben tudtak csak szépíteni büntetőből.

Eredmények – felkészülési mérkőzés

Svédország – Belgium 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Lukaku (34.), Hazard (78.)

Németország – Kamerun 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Müller (66.), Schürrle (71.) illetve Eto’o (62.), Choupo-Moting (78.)

Franciaország – Paraguay 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Griezmann (82.) illetve Caceres (89.)

USA – Törökország 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Jonhson (26.), Dempsey (52.) illetve Inan (90. – 11-esből)

Videó – Lukaku gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik