Foci

Pápán kapott ki az Újpest

A lila-fehér labdarúgócsapat sokáig vezetett, de végül kikapott 2-1-re a Lombard Pápa otthonában az OTP Bank Liga 30. fordulójában.

Az Újpest a múlt heti Magyar Kupa-győzelmet követően Pápán zárt az OTP Bank Liga 2013-14-es szezonját. A fővárosiak kezdtek jobban, a 17. percben pedig a vezetést is megszerezték, Suljic egy szép egyéni akció végén lőtt a bal felsőbe (0-1). A folytatásban kissé leült a meccs, a szünetig nem sok minden történt.

A második felvonás elején is az újpestiek játszottak veszélyesebben, Szűcs Lajosnak a 60. percben bravúrt kellett bemutatnia, hogy megőrizze kapuját az újabb góltól. Közel negyed órát kellett várni a zújabb helyzetre, Simon lövését fogta a veterán kapus.

Már-már azt hihettük, győzelemmel zárja a szezont az Újpest, ám a 84. percben a szünetben beállt Kenesei lőtt be középre egy szabadrúgást, Csizmadia eszmélt a leghamarabb és közelről egyenlített (1-1), majd nem sokal később a rutinos támadó saját maga zörgette meg a hálót pontrúgásból, 2-1-re nyert a Pápa és beelőzte fővárosi ellenfelét a tabellán.

Eredmény – OTP Bank Liga, 30. forduló

Pápa, 1200 néző, v.: Szabó Zs.

Lombard Pápa – Újpest FC 2-1 (0-1)

Pápa: Szűcs – Csizmadia, Jagodics B., Struhár, Présinger – Arsic (Horváth R., 60.), Nagy T., Sekour, Tajthy (Kenesei, a szünetben), Király – Maric (Griffiths, 70.)

Újpest: Dmitrovic – Sagna, Juanan, Antón, Ligot (Ngawa, 76.) – Balogh B., Stanisavljevic (Simon K., 61.), Vasiljevic, Proesmans, Suljic – Zamostny (E. Sidibe, 86.)

Gólszerző: Csizmadia (84.), Kenesei (87.) illetve Suljic (17.)

Sárga lap: Jagodics B. (32.), illetve Ligot (25.), Antón (83.), Ngawa (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik