Foci

Győzelemmel búcsúzott a Hidegkuti Stadiontól az MTK

Az MTK Budapest hazai környezetben verte az élvonaltól búcsúzó Kaposvárt, a Puskás Akadémia bő egy félidőn át emberelőnyben játszva győzte le idegenben a Kecskemétet.


Fotó: magyarfutball.hu

Az MTK labdarúgócsapata búcsúzott a Hidegkuti Nándor Stadiontól, ugyanis a létesítményt teljesen megújítják. A kék-fehérek ennek megfelelően neki is estek a szezon végén az élvonaltól búcsúzó Kaposvártól, az első félidőben pedig Bese duplájával 2-0-ra ellépett a fővárosi együttes.

Az MTK a 72. percben járt nagyon közel az újabb gólhoz, azonban Eppel fölé lőtte az általa kiharcolt büntetőt. A kihagyott tizenegyes ellenére sem forgott veszélyben az MTK sikere, az újabb győzelem pedig azt jelenti, hogy a csapat a nyolcadik helyen zárja a bajnokságot.

A meccsre minden olyan futballistát meghívtak, aki valaha viselte a kék-fehérek mezét, ők külön szektorban kaptak helyet. A mérkőzés mellett showműsorral és tűzijátékkal is készültek a szervezők. A szurkolók egy transzparenst feszítettek ki a kerítésre, amelyen az volt olvasható: “Köszönjük az emlékeket!”

A második világháborúban lerombolt és 1947-ben újjáépített Hidegkuti Stadion bontását a mérkőzést követő hetekben fokozatosan kezdik meg, az új, ötezer férőhelyes létesítmény, amely majd a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiának is otthont ad, várhatóan 2016 őszére készül el.

Eredmény – OTP Bank Liga, 30. forduló

Hidegkuti Stadion, 2000 néző, v.: Pintér

MTK – Kaposvár 2-0 (2-0)

MTK Budapest: Hegedüs L. – Poór (Kelemen, 77.), Kálnoki Kis (Asztalos, 77.), Rodenbücher, Nagy T. – Bese, Vukmir, Vass P., Vass Á., Ladányi (Eppel, a szünetben) – Horváth Zs.

Kaposvári Rákóczi: Rusák – Okuka, Diallo, Kovács O., Hadaró – Firtulescu (Böjte, 75.), Dankwah, Balázs B., Thian, Florean – Kink (Murai, 32.)

Gólszerző: Bese (34., 43.)

Sárga lap: Hadaró (32.), Thian (50.), Florean (56.), Diallo (71.)

Közben a Kecskemét hiába szerezte meg a vezetést hazai környezetben a Puskás Akadémia ellen, Balázs 15. percben szerzett góljára Szakály válaszolt szabadrúgásból a 34. minutumban. Ha mindez nem lett volna elég a kecskemétieknek, Vukasovicot állították ki még a szünet előtt.

Emberelőnyben többet támadott a Puskás Akadémia, azonban a gól sokáig nem akart összejönni. A hajrában járt a mérkőzés, amikor Szakály volt ismét eredményes, a 83. percben szerzett találata pedig a Puskás Akadémia 2-1-es győzelmét jelentette.

Eredmény – OTP Bank Liga, 30. forduló

Kecskemét, 1684 néző, v: Farkas Ádám

Kecskemét – Puskás Akadémia 1-2 (1-1)

Kecskemét: Verebélyis – Burics, Gyagya, Varga R., Farkas Á. – Vukasovic, Patvaros, Eninful – Szécsi, Balázs (Pekár 79.) – Pavicevic (Gréczi 70.)

Puskás Akadémia: Somodi – Szélesi, Vaszicsku (Szekeres 52.), Tamás, Fabio – Tóth II B., Nagy Zs. – Denkovic (Tóth I. B. 73.), Szakály D., Berki (Bertus a szünetben) – Németh E.

Gólszerzők: Balázs Zs. (15.) illetve Szakály D. (35. 83.)

Sárga lap: Farkas (14.) illetve Vaszicsku (12.)

Piros lap: Vukasovic (45.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik