Foci

Vb 2014: váratlan vendég az olaszoknál

Meglátogatta a június 12-én kezdődő világbajnokságra készülő olasz labdarúgó-válogatott keretét Marcello Lippi, az együttes korábbi szövetségi kapitánya.

“Megható volt számomra a látogatás. Sok hasonlóság van a mostani keret és a 2006-os csapatom között” – jelentette ki Lippi, aki nyolc éve világbajnoki címig vezette a Squadra Azzurrát.

Az Ázsia-bajnok kínai Kuangcsou Evergrande gárdáját irányító szakember szerint akkoriban őt is sok kritika érte, amiért kihagyta a veterán sztárokat és helyettük olyan fiataloknak adott bizonyítási lehetőséget, mint amilyen a mostani együttesben Giuseppe Rossi.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Lippi a 2010-es vb-n címvédőként megbukott az olasz válogatottal, amely már a csoportkörben búcsúzott. Ezzel kapcsolatban elárulta, hogy Rossinak azt mondta: pályafutása során csupán egyetlen dolgot bánt meg, méghozzá azt, hogy őt nem vitte ki a dél-afrikai tornára.

Az olaszok rendkívül nehéz csoportban szerepelnek majd a brazíliai tornán, mivel Uruguay, Anglia és Costa Rica lesz az ellenfelük a négyesben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik