Foci

Jobbak vagyunk, mint a Svédország

Szerdán öt barátságos meccset is játszottak. Egyes válogatottak a világbajnoki felkészülés jegyében, mások csak úgy. A dánok a magyarok elleni döntetlen után legyőzték Svédországot. Csak úgy.

A skótok ellentétben Nigériával ugyan nem jutottak ki Brazíliába, ennek ellenére a Fulham stadionban lejátszott találkozón közel álltak a győzelemhez – mégis csak döntetlenre futotta. A szerda esti 2-2-es volt az egymást követő hatodik veretlenül zárt meccsük.

A dán válogatott a 125. születésnapját ünnepelte, méghozzá győzelemmel. Morten Olsen csapata egy hete játszott a magyar válogatottal 2-2-es döntetlent. Debrecenben különösen a második félidőben ők domináltak, ennek ellenére kétszer is csak egyenlíteniük sikerült Pintér Attila válogatottja ellen.

Házigazdaként Svédország – egyik válogatott sem jutott ki a világbajnokságra – ellen ugyan szereztek egy érvényes gólt, de azt nem adta meg a játékvezető, így hivatalosan egészen a 93. percig érintetlenek maradtak a kapuk. Ekkor némi jóindulattal a játékvezető befújt egy büntetőt, amit a 64. válogatottságát ünneplő Agger értékesített. A Liverpool védőjének ez volt a 11. találata a válogatottban.

A mexikói válogatott a június 12-én kezdődő vb-n a házigazda brazilokkal, valamint a horvátokkal és a kameruniakkal van egy csoportban, így számukra a barátságos meccsnél azért többet jelentett az izraleiek ellen hazai pályán aratott 3-0-as győzelem.

Miguel Layun kétszer is eredményes volt, a végeredményt Marco Fabian állította be a 85. percben. Némi üröm az örömben, hogy Jesus Corona kapus fejsérülést szenvedett a mexikóvárosi mérkőzésen, amikor ütközött társával, Francisco Rodriguezzel.

Barátságos mérkőzések:

Skócia–Nigéria 2–2 (1–1)
Gólszerzők: Mulgrew (10.), Egwuekwe (52. – öngól), ill. Uchebo (41.), Nwofor (90.)

Angola–Marokkó 2–0
Gólszerzők: Bastos (52.), Yano (89.)

Dánia–Svédország 1–0
Gólszerző: Agger (93. – 11-esből)

Dél-Korea-Tunézia 0-1

Mexikó-Izrale 3-0
Gólszerő:  Miguel Layun, Marco Fabian (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik