Foci

Szép kis summát kap a DVTK

Százötven millió forinttal támogatja a DVTK labdarúgócsapatát nemzetközi szereplés esetén a miskolci önkormányzat, amely erről szerdai rendkívüli ülésén döntött többségi szavazással - közölte Kiss János és Molnár Péter, az önkormányzat Fidesz-, illetve KDNP-frakciójának vezetője sajtótájékoztatón.

A politikusok kifejtették, a sikeres nemzetközi szerepléshez rövid távon pénz, hosszú távon stadion szükséges. Szerdai tájékoztatásuk szerint mára a DVTK ismét a magyar futball meghatározó együttese lett és a nemzetközi kupaszereplés kapujába jutott, ezért – Kriza Ákos polgármester személyes indítványára – úgy határozott az önkormányzat, hogy az Európa Liga-szerepléshez szükséges 150 millió forintos “rendkívüli támogatást” nyújt a klubnak.

Fotó: MTI

A sajtótájékoztatón elhangzott: a diósgyőri stadion 4,5 milliárd forintos fejlesztése elől elhárult minden akadály, a beruházás megkezdődhet.

A Diósgyőr vasárnap 11-esekkel ugyan alulmaradt az Újpesttel szemben a Magyar Kupa-döntőben, de minden bizonnyal a miskolci gárda indulhat majd a második számú európai kupasorozatban.

A lila-fehérek ugyanis az indulási jogot egy másik cégbe vitték át, ez a lépés a szabályok szerint három év kizárást jelent a nemzetközi kupaporondról. Az Újpest méltányossági kérelmet nyújtott be az indulás érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik