Foci

Ilyen is rég volt: angolverés fociban

A magyar U19-es labdarúgó válogatott remek játékkal verte az angol U23-as (!!) nemzeti tizenegyet!

A július 19-31. között Magyarországon megrendezésre kerülő U19-es Európa-bajnokság előtt szűk két hónappal igazán biztató, ha a válogatott egy nálánál magasabban jegyzett futballkultúra legjobbjai ellen diadalmaskodik – még, ha csak felkészülési meccsen is.

A szögletek komooly veszélyt jelentettek a magyar kapu előtt
Forrás: mlsz.hu

Hivatalos válogatott találkozón angol nemzeti tizenegyet például emberemlékezet óta nem vert a magyar – semmilyen korosztályban. Márpedig kedd este a Szusza Ferenc Stadionban 500 néző előtt megrendezett találkozón a magyarok Bobál Gergely és Mervó Bence góljaival már a szünetben 2-0-ra vezettek, majd a fordulást követően Matthew Pearson és Matthew Taylor egyenlítési kísérleteire előbb Varga Szabolcs, majd Tóth László válaszolt.

“Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal, négy gólt szerezni egy idősebb angol válogatott ellen kiváló teljesítmény, függetlenül attól, hogy éppen milyen csapattal állnak ki ellenünk. Igyekeztünk jól megszervezni a védekezést, az első félidőben ezt sikerült is megoldanunk, a fordulás után azonban váltottak az angolok, és kellett egy kis idő, mire felvettük a ritmusukat. Ismét láttam néhány kiváló egyéni teljesítményt, a csereként beállt játékosok közül is többen jól szálltak be, a későbbi keretszűkítés, az Eb-csapat kijelölése szempontjából csak még nehezebb dolgom lett a meccs után, de természetesen ez kellemes gondot jelent a stáb számára” – mondta Mészöly Géza szövetségi edző a találkozót követően.. 

Hogy mire gondolhatott a kapitány a “függetlenül attól, milyen csapattal állnak ki ellenünk” mondattal? Nos, az angol C válogatott néven futó szigetországi csapat az olyan labdarúgók válogatottja, ahol nem szerepelhetnek az az angol “felső házban”, az első négy osztályban igazolt játékosok. Így az első gól szerzője az angol ötödik vonalban vitézkedő FC Halifax Townból érkezett, míg a második találatot jegyző futballista az angol labdarúgás 10. vonalában vetélkedő Forest Green Rovers FC-ből lett kerettag.


Varga Szabolcs küldi el “gyufáért” az angol védőt
Forrás: mlsz.hu

Ettől még négy évvel idősebb, már felnőtt bajnokságban edződő futballisták és aki kicsit is foglalkozott már utánpótlás focival az pontosan tudja mit jelent ez…

Ezért is érdemes meghallani azt, amit a 64 éves, sokat látott Paul Fairclough edző nyilatkozott a mérkőzést követően: “Nem hittem volna, hogy ilyen futballt látok Magyarországon. Olykor csak bámultam a technikát, a szervezett, szellemes futballt. Ez remek csapat, sok sikert kívánok neki a júliusi Európa-bajnokságon!”

Mi is!

U19-es válogatott felkészülési mérkőzés:

Magyarország – Anglia C 4-2 (2-0)

Magyarország
: Székely György – Medgyes Zoltán, Asztalos Dávid, Bobál Dávid (Lenzsér Bence, 60.), Tamás Krisztián (Csábi Mihály, 73.) – Nagy Dominik, Mervó Bence (Zsótér Donát, 66.), Kalmár Zsolt – Farkas Zoltán (Tóth László, 66.), Bobál Gergely (Vida Krisztopher, 66.), Varga Szabolcs (Kővári Róbert, 60.)

Anglia: Coughlin – Macdonald, Roberts, Franks, Fritzpatrick – Payne, Bradley, Gallagher – Marwood, Taylor, Maddison. Csere: Marwood helyett Frear, Bradley helyett Norwood, Macdonald helyett Yiadom, Maddison helyett Marsh-Braun mindannyian a szünetben, Franks helyett Demetriou a 62. percben. Szövetségi edző: Paul Fairclough

Gólszerző: Bobál G. (1–0) a 36., Mervó (2–0) a 43., Pearson (2–1) az 51., Varga Sz. (3–1) az 58., Taylor (3–2) a 74., Tóth L. (4–2) a 85. percben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik