Foci

Oroszország a hajrában verte Szlovákiát

A világbajnokságra készülő orosz labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert hétfőn.

Kevesebb, mint három hét van a brazíliai vébé rajtjáig, így az érintett csapatok elkezdték a finomhangolást a világeseményre. Hétfőn pályára lépett az orosz válogatott is, amely Szentpéterváron fogadta Szlovákiát.

Az első félidőben a házigazda hagyott ki helyzeteket, majd a fordulás után Vladimir Weiss révén a szlovákok riogattak kétszer is. A találkozó egyetlen gólja végül a 82. percben született meg, amikor is a csereként beálló Kerzsakov fejjel eldöntötte a csata sorsát.

A játéknap során Ausztrália is meccselt, méghozzá Dél-Afrika ellen: a két együttes egy korai gólváltást követően végzett 1-1-re, a Socceroos gólját Tim Cahill szerezte, méghozzá fejjel.

Este két újabb vb-résztvevőp, Kamerun és Irán is pályára lépett. Az ázsiai gárda Montenegróval találkozott, az összecsapáson nem született gól, a védő Hasem Beikzadeh azonban megsérült, a 15. percben le kellett cserélni. Irán pénteken Angolával játszik felkészülési meccset Hartbergben, aztán a jövő vasárnapi főpróbáját már Brazíliában tartja, ahol Trinidad és Tobago válogatottjával Sao Paulóban csap össze.

Az afrikai együttes Macedóniát győzte le Pierre Webo és Eric Maxim Choupo-Moting góljával. Az első találat szerzője vállsérülést szenvedett.

Eredmények – felkészülési mérkőzés

Oroszország – Szlovákia 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kerzsakov (82.)

Ausztrália – Dél-Afrika 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Cahill (14.) illetve Patosi (12.)

Montenegró – Irán 0-0

Macedónia – Kamerun 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Webo (52.), Choupo-Moting (84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik