Foci

Jövőre visszavágna az Atletico

A Real Madrid szombat este hosszabbítás után 4-1-re verte az Atletico Madridot a BL-döntőben. Így látták a mérkőzést a főszereplők.

Izgalmas meccset vívott egymással a két madridi alakulat, hiszen Sergio Ramos csak a 93. percben tudta hosszabbításra menteni az összecsapást, majd az extra időben a Blancók hármat lőve biztosították be tizedik BL-elsőségüket.

“Ez hihetlen öröm. Hosszú idő után nyertünk ismét, így nagyon sok érzelem fut át az agyadon. Nagyszerű érzés, hogy milliókat tettünk most boldoggá, és nem csak azokat az emberket, akik eljöttek Lisszabonba. Úgy gondolom, megérdemeltük, hogy Európa királyai legyünk, most már tizedik alkalommal” – nyilatkozta Iker Casillas, akin majdnem elment a meccs, hiszen Godin az ő hibáját kihasználva fejelt a hálóba.

Fotó: Europress Fotóügynökség

“Gyermekkori álmom vált valóra azzal, hogy nyertünk a döntőben. Nagyon keményen dolgoztunk egész évben, és bár a bajnoki aranyat elbuktuk, most mégis sikerrel jártunk. Komoly áldozatokat hoztunk, de elértük a célunkat” – mondta a BL-döntő legjobb játékosának választott Angel Di Maria.

Fotó: Europress Fotóügynökség

“A Real Madrid jobban játszott a második félidőben. A saját térfelünkön tartottak minket, és nem tudtunk kijönni a szoríásból. Az én hibám, hogy Diego Costát játszattam, nem lett volna szabad, hiszen korán le kellett cserélnem. A szurkolóink büszkék lehetnek a mögöttünk hagyott szezonra, egy pillanatig se szomorkodjanak. A következő idényben visszatérünk, ismét versenyben leszünk, idegesíteni fogjuk a vetélytársainkat, és sok kárt fogunk nekik okozni” – ezek már Diego Simeone, az Atletico Madrid mesterének szavai.

Kollégája, Carlo Ancelotti érthetően boldogabb volt a lefújás után: “A legnehezebb az egyenlítés volt. Nem volt elég terünk, az Atletico nagyon keményen és szorosan védekezett, de megpróbáltunk minden lehetséges módon a kapuba találni. Ramos gólja erőt adott nekünk, és onnan már egyszerűbb volt a helyzet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik