Foci

Teljes az NB1 mezőnye

A Dunaújváros háromgólos győzelmet aratott a sereghajtó Tatabánya otthonában a labdarúgó NB II 29. fordulójában, ezzel bebiztosította a második helyét és a feljutását.

A PASE kezdte a játékot, de az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, amikor Weitner lépett a 16-oson belülre, majd lövésre szánta el magát, de a felső léc alá tartó labdát Milinte védte. Egy perccel később Ato beadása után Urbin fejese szállt mellé, majd ugyancsak a dunaújvárosiak gólfelelőse került helyzetbe, aki a 16-oson belül elesett, de a játékvezető nem látott okot a büntető befújására – írja a dpase.hu.

Ettől kezdve átvette a mérkőzés irányítását a Dunaújváros, érett is a gól, melyre nem is kellett sokat várni, hiszen a 18. perc elején Böőr beadását Urbin bólintotta 6 méterről Dombai kapujába (1-0).

A 23. percben a Tatabánya jutott szabadrúgáshoz a Dunaújváros 16-osánál. A középre tekert labdát Milinte kiütötte, ami Kis elé került, aki azt nem találta el rendesen, de ez így lett jó az érkező Mórinak, aki 5 méterről lőtte ki a hosszú alsó sarkot (1-1).

Fotó: dpase.hu

A 62. percben óriási lehetőséget puskáztak el a hazaiak. Kovács ugratta ki Weitnert, aki elhibázta a lövést, majd a másik kapunál Böőr beadását Godslove fejelte centikkel fölé.

Érezhetően nagyobb sebességre kapcsolt a vendég gárda, a sok lehetőség pedig a 72. percben gólt eredményezett. A csereként pályára lépő Jakab cselezte be magát a 16-oson belülre, majd gyönyörűen lőtte ki a jobb alsót (1-2).

A gólt gól követte, Csehi tekerte be a labdát, melyet Böőr váltott gólra (1-3). A 78. percben megfogyatkozott a hazai csapat, amikor Almásit küldte idő előtt az öltözőbe a játékvezető. A Tatabányára elutazott dunaújvárosi szurkolók már NB I, NB I kiáltással ünnepelték csapatunkat, amikor a szabadrúgás specialista Petneházi 17 méterről szerezte meg a DPASE negyedik gólját (1-4)

Eredmények – Ness Hungary NB2

FC Tatabánya-Dunaújváros 1-4 (1-1)
Vasas-Kozármisleny 4-0 (2-0)
Cegléd-FGSZ Siófok 1-0 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik