Foci

Egy hídról is leugranának Simeone játékosai

Istenként tisztelik játékosai az Atlético Madrid argentin vezetőedzőjét. Carlo Ancelottiról is elismerően beszéltek a Real Madrid labdarúgói.

A Bajnokok Ligája története során első ízben rendeznek városi rangadót a döntőben. Az egyik résztvevő, a Real Madrid ebben a szezonban a már megnyerte a spanyol Király Kupát, azonban a bajnoki címről lecsúszott – a honi pontvadászatban a Matracosok diadalmaskodtak, 18 év után újra –, így az együttes tízedik BL-győzelmével feledtetné a szurkolókkal a gyengébb La Liga-szezont.

Carlo Ancelotti, a királyiak vezetőedzője – aki játékosként és edzőként is nyert kétszer BL-t – szerint már az érkezése óta minden az újabb Bajnokok Ligája-győzelem körül forog.

„Érzem mekkora nyomás nehezedik rám, ez lehetne ugyanis a tízedik győzelem. Amióta itt vagyok, minden ekörül forog és motivál, hogy a klub történelmének részévé válhassak.”

Az olasz szakember a döntőbeli ellenfelükről, az Atléticoról is elismerően nyilatkozott.

„Nagyon erősek, és bajban voltunk ellenük a bajnokságban. Otthon kikaptunk ellenük, de most nem szabad erre gondolnunk. Jól ismerjük őket, de ők is minket.”

Fabio Coentrao, a blancók védője elmondta, gyerekkorában arról álmodott, hogy Bajnokok Ligája döntőben játszhat.

„Nem hinném, hogy mi vagyunk a favoritok, a döntős csapatok mindig hasonló erőt képviselnek. Úgy fogunk játszani, mintha ez lenne életünk utolsó játéka. Ha nyerünk, az lesz pályafutásom legszebb napja.”


Fotó: Europress Fotóügynökség

Sergio Ramos, a Real Madrid spanyol válogatott bekkje szerint csapatának nem szabad nagy nyomást helyeznie magára. A játékos szót ejtett edzőjükről, Carlo Ancelottiról is:

„Ő is játékos volt korábban, így tökéletesen tudja, mire van szükségünk. Ez az egyik oka annak, hogy a csapat ilyen remek szezont tudhatott maga mögött, és most lehetőségünk van szerepelni a Bajnokok Ligája döntőjében.”

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid utóbbi időben sérüléssel bajlódó támadója szerint minden madridi ember számáras „álom”, hogy a város két csapata szerepel a BL-fináléban. A klasszi elmondta, nagyon izgatott, hogy hazájában döntőzhet a legrangosabb európai kupasorozatban:

„Ez az első finálém a Real Madriddal, ez még plusz inspirációt jelent számomra. Remek csapat ellen játszunk, az Atlético igazán jó szezont produkált, de mi is azért utaztunk Lisszabonba, hogy nyerjünk. Kis lépésre vagyunk a végső célunktól, amelyről már évek óta álmodunk” – mondta Ronaldo, aki a legfrissebb hírek szerint biztosan játszani fog szombaton este.

Az Atlético Madrid a szezon egyik legnagyobb meglepetése, tulajdonképpen már az is nagy szó, hogy a csapat eljutott a döntőbe. José Ernesto Sosa, az Atlético középpályása azt emelte ki, hogy a Matracosok inkább csapatként sikeresek, míg a rivális inkább az egyénekre épít. Szerinte ez lehet a végső siker kulcsa is. Az argentin középpályás szerint a sokak által a sikereik kulcsaként emlegetett Diego Simeonétól rengeteget tanultak és ő az az edző, aki nagyon sokat tud adni egy játékosnak.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Egy másik középpályás, Tiago is Simeonét méltatta. A portugál odáig ment, hogy egyenesen istennek nevezte az argentin szakembert.

„A klub háza táján mindenki istenként tekint rá. Amióta megérkezett, minden megváltozott. Bármit kér, azt megtesszük. Ha azt szeretné, hogy ugorjunk le egy hídról, akkor mi ugrunk.”

A Matracosok vezetőedzője szerint most ért be a munka gyümölcse és abban bízik, hogy a döntőben majd sikerül palástolni csapata esetleges gyengeségeit.

„Az a csapat nyeri általában a döntőt, amelyik nem izgulja el. Ha ezt tudjuk majd kezelni, akkor tudunk majd a legjobb képességeinkhez mérten futballozni.”

Diego Simeone a Real Madridról is elismerően nyilatkozott.

“Volt amikor három középpályással, és három támadóval játszottak, az utóbbi időben pedig a 4-4-2-es formációt alkalmazták, amellyel nagyszerű eredményeket értek el. Olyan kaliberű játékosokkal, mint akikkel a Real Madrid rendelkezik, bármilyen szisztémában veszélyesek.”

A találkozó 20 óra 45 perckor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik