Foci

Pintér Attilával foglalkozik az angol sajtó

A magyar szövetségi kapitány kommunikációs tréningjéről ír a Metro.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kedden jelentette be, hogy a szervezet kommunikációs tréningre küldi labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitányát, Pintér Attilát. A témát a magyar média természetesen rendesen körbejárta, azonban ez nem csak kis hazánkban volt hír, ugyanis az angol Metro is szentelt neki egy cikket.

A szigetországiak a kommunikációs tréninget azzal az esettel kapcsolják össze, amikor Pintér – állítólag – magából kikelve vonta kérdőre egy U9-es meccs játékvezetőjét. A győriek korosztályos csapatának tagja a szövetségi kapitány fia is.

Pintér a fourfourtwo.hu-nak közleményben reagált azokra a vádakra:

„Büszke apukaként valóban a dombról néztem fiam csapata, a Győri U9-es gárda – melynek korábban magam is edzője voltam- meccsét a Fradi korosztályos csapata ellen, de visszautasítom, hogy ilyen alpári stílusban viselkedtem volna. A mérkőzésen a 2-0-ás előny után valóban volt néhány vitatott döntés, mely után a győri szülők kérdezték is, hogy miként tudok ilyen nyugodt maradni. A meccs végén lesétáltam, és megkérdeztem a játékvezetőt, hogy miért kellett ezt tenni a gyerekekkel, de ezt is normális hangnemben tettem. Sokáig nem tartott az eset, mert következtek a tizenegyesek. Lehet, hogy ezt sem kellett volna tennem, de apaként szörnyű volt látni a fiam és csapattársai csalódottságát. Hangsúlyozni szeretném, nem jártam el helyesen, igazságérzetem vezetett, de a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként ezt sem kellett volna megtennem bele. Elnézést kérek, ha valakit megbántottam, de ha valóban úgy viselkedtem ahogy állítják, aligha kértek volna fel a díjátadásra. Nagyon sajnálom, hogy egy felelőtlen blogról, ellenőrizetlenül átvett hír miatt ezzel kell foglalkozni, és nem azzal, hogy milyen remek színvonalú tizenhat csapatos nemzetközi tornával emlékeztek Albert Flóriánra.”


Forrás: Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik