Foci

Elutasították a DVTK méltányossági kérelmét

Tomislav Sivic biztosan nem ülhet le a kispadra az Újpest elleni Magyar Kupa döntőben.

Csütörtökön írtunk róla, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fél évig mindenféle sporttevékenységtől eltiltotta Tomislav Sivicet, a Diósgyőr vezetőedzőjét, aki így nem csak, hogy meccseken nem irányíthatja csapatát, de a szövetség döntése értelmében még edzést sem tarthat játékosainak.

Szabó Tamás, a DVTK klubvezetője még csütörtökön este méltányossági kérelemmel fordult az MLSZ-hez, hogy míg el nem bírálják a szakember fellebbezését, addig függesszék fel az eltiltását, azaz a kispadról irányíthassa a miskolciakat. A szövetség elutasította ezt a kérelmet.


Fotó: MTI

„A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Szabályzata nem tartalmaz olyan paragrafust, amely a fellebbviteli jogorvoslati eljáráson túlmenően, lehetőséget adna bármely személynek, illetve testületnek a Fegyelmi Bizottság döntése hatályba lépésének felfüggesztésére.”

A Jogi Bizottság összehívása sem kerülhet szóba, tették hozzá, mert ez a bizottság kizárólag a törvény, jogszabály, alapszabály, illetve más szabályzat megsértése, vagy a határozat megalapozatlansága esetén illetékes.

“A fentiekre tekintettel hatáskör hiányában kérelmüket nem tudom hivatali eljárásba illeszteni” – idézi a dvtk.eu az MLSZ válaszlevelét.

Jelen állás szerint tehát Tomislav Sivic nem a kispad mellett követi végig az Újpest elleni kupadöntőt, helyette az utánpótlás szakmai igazgató, Bene Ferenc dirigálhatja az együttest.

survey tool

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik