Foci

DVTK: méltányossági kérelem Sivic ügyében

A Magyar Kupa vasárnapi fináléjára készülő Diósgyőri VTK méltányossági kérelemmel fordult az MLSZ-hez annak érdekében, hogy a csütörtökön eltiltott Tomislav Sivic leülhessen a kispadra az Újpest elleni összecsapáson.

A klub honlapjának pénteki beszámolója szerint Szabó Tamás ügyvezető kérvényezte, hogy a szakember büntetését a beadott fellebbezés elbírálásáig függesszék fel, hogy a “kispadról irányíthassa csapatát a magyar labdarúgás ünnepén”.

A minden sportággal kapcsolatos tevékenységtől fél évre eltiltott Siviset a Szombathelyi Haladás elleni bajnoki mérkőzést (1-1) követően tett nyilatkozatáért büntették meg, mert az általa tévesnek vélt bírói ítéletekkel kapcsolatban azt sugallta, mintha azok szándékosan, vagy felső nyomásra születtek volna.

Fotó: MTI

A Diósgyőr a forduló előtt a Haladással, a Videotonnal és a Ferencvárossal volt versenyben az Európa Liga-indulást jelentő harmadik helyért, s a döntetlennel mindkét csapat lépéshátrányba került.

Amennyiben az MLSZ elutasítja a diósgyőriek kérelmét, akkor Bene Ferenc utánpótlás szakmai igazgató irányítja majd az együttest a vasárnapi fináléban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!