Foci

300 milliót adnának Kalmárért

Kalmár Zsoltot, a Győr fiatal középpályását Ausztriába csábítják. A Salzburg ráadásul komoly összeget fizetne érte.

Az ETO egyik legtehetségesebb játékosa még csak most lesz 19 éves, tehát a jövő előtte áll. Győrben folyatamos játéklehetőséget kap, de az U19-es magyar csapatban is biztos helye van.

Pintér Attila is jól ismeri Kalmárt, így a dánok elleni összecsapásra meg is hívta, vagyis a középpályás már az is elmondhatja magáról, hogy a felnőtt válogatottban is bemutatkozott.

Fotó: MTI

Debrecenben, a mérkőzés helyszínén egyébként ott voltak az osztrák Red Bull Salzburg képviselői is, akik korábban kiszemelték maguknak Kalmár Zsoltot. A friss bajnok együttesben egyébként már játszik egy honfitársunk, mégpedig Gulácsi Péter, aki a csapat első számú kapusa.

A borsonline.hu úgy tudja, az osztrákok Kalmárért egymillió eurót adnának a Győrnek, vagyis több mint 300 millió forintot, de a zöld-fehérek vezetősége nem biztos, hogy elengedi ennyiért.

“Zsolt iránt Franciaországból és Németországból is mutatkozik érdeklődés, ő a klubunk egyik legnagyobb értéke, csakis megfelelő ajánlat esetén válunk meg tőle” – mondta Szasa Stevanovic klubigazgató. “Nem szeretnénk elherdálni, mindenáron eladni, és az sem mindegy, mikor engedjük el, hiszen a felnőtt válogatottság tovább növelheti az értékét.”

“Jól érzem magam a Győrben, de nem bánnám, ha már a nyártól külföldön folytathatnám a pályafutásomat” – vallotta be Kalmár. “Egy salzburgi szerződés nagy lépés lenne a karrieremben.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik