Foci

Milliárdokból épülhet BL-csapat Győrben

Egy spanyol befektető állítólag katari pénzből futtatna fel több európai klubot is, listájukon pedig a Győri ETO is szerepel.

Egyelőre még közel sem biztos, de állítólag katari milliárdokból épülhet BL-főtáblás csapat Győrben. A borsonline.hu felkereste azt a mendzsert, aki segíthet az üzlet létrejöttében. A névtelenséget kérő szakember megereősítette, hogy a zöld-fehér alakulat valóban befektetési célponttá vált.

“Spanyol üzletemberek szeretnének létrehozni egy alapítványt, amely elsősorban katari forrásból három nagyobb múltú spanyol együttesbe, egy nyugat- és egy kelet-európai csapatba invesztálna. A régiónkból cseh, szlovák, szlovén és horvát klub is szóba került, jómagam a szép stadionnal rendelkező, rendezett körülmények közt működő Győri ETO-t ajánlottam a befektetők figyelmébe” – mondta a menedzser, majd hozzátette, szó sincs arról, hogy kivásárolnák a klubot.

Pár éven belül teljesen más lehet a csapat összeállítása
Fotó: MTI

Dénes Ferenc sportközgazdász szerint nem véletlen, hogy a kelet-közép-európai klubok felé vonzódnak a befektetők.

“Három-ötmilliárd forintos éves költségvetésből három év alatt kétszeres bajnokcsapatot lehet építeni, tízmilliárdból pedig osztrák mintára három éven belül kétszer el lehetne jutni a BL-főtáblára.”

Épp ideje lenne már, hogy egy magyar együttes újra a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepeljen, hisz ez a bravúr legutoljára a 2009-10-es idényben a Debrecennek, azt megelőzően pedig az 1995-96-os szezonban a Ferencvárosnak sikerült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik