Foci

Vb 2014: meg sem állna a fináléig Olaszország

A döntőbe jutást tűzte ki célul a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon a négyszeres vb-győztes olasz válogatott, amely kedden, Firenzében kezdte el a felkészülést a tornára.

“Az utolsó mérkőzésig ott akarunk lenni” – jelentette ki Cesare Prandelli szövetségi kapitány.

“Nehéz lesz megverni bennünket. És ez kivétel nélkül minden riválisra érvényes” – mondta Gianluigi Buffon csapatkapitány a Gazzetta dello Sportnak, hozzátéve, hogy véleménye szerint technikailag és morálisan is olyan minőséget képviselnek, amely alapján nagyon messzire juthatnak.

Fotó: Europress fotóügynökség

Az előzetes keretbe meghívott 30 játékos csütörtökig készül a firenzei szövetségi edzőközpontban, majd három nap szünet után következnek a tesztmeccsek Írország, Luxemburg és a brazil klubcsapat, a Fluminense ellen. A végleges keretet június 2-án kell megadnia a szakvezetőnek, aki ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: már van elképzelése, de azt kívánja, hogy a játékosok jó teljesítménye miatt az utolsó pillanatig legyenek benne kérdések.

Az olaszok a június 12-én rajtoló vb-n sorrendben Angliával, Costa Ricával és Uruguayjal találkoznak a csoportszakaszban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik