Foci

Zsinórban nyolcadszor zakózott a Honvéd

Az MTK a második félidőben, Kanta József duplájával döntött a Bozsik Stadionban.


Kapacina Valér és Poór Patrik küzd a labdáért
Fotó: MTI

Gyakorlatilag tét nélkül lépett pályára szombaton a Budapest Honvéd és az MTK labdarúgócsapata az OTP Bank Liga 29. fordulójában, így a vezetőedzők némileg felforgatták a kereteket. A két fővárosi együttes felejthető első félidőt produkált, a hazai pályán játszó kispestieknek akadt két lehetőségük, de gól nem született az első 45 percben.

A második felvonás sem indult óriási tempóban, majd az 57. percben megszerezte a vezetést az MTK: Kanta tekert a kapuba szabadrúgásból 20 méterről (0-1). Ezúttal is beállt a Honvédba Keita, ám a csatár pályára lépése után nem sokkal ismét a vendégek voltak eredményesek, Kanta ezúttal a büntetőterületen belülről lőtt a léc alá (0-2).

Az eredmény nem változott a folytatásban, az MTK 2-0-ra nyert. Ez volt a Budapest Honvéd nyolcadik veresége zsinórban, legutóbb március 22-én, a Kaposvár elleni győzelem alkalmával sikerült pontot szerezniük a piros-feketéknek.

Eredmény – OTP Bank Liga, 29. forduló

Bozsik Stadion, v.: Erdős

Budapest Honvéd – MTK 0-2 (0-0)

Honvéd: Kemenes – Botka (King, 76.), Baráth, Ignjatovics, Alcibiade – Nagy G., Hidi, Vécsei – Job (Holander, 67.), Kapacina (Keita, 57.), Vernes

MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Rodenbücher, Poór – Horváth Zs. (Hangya, 82.), Vass Á. (Pintér, 90.), Kanta J., Vukmir, Vass P. – Eppel (Bese, a szünetben)

gólszerző: Kanta (57., 62.)

sárga lap: Job (51.), Botka (64.), illetve Nagy T. (61.), Kálnoki Kis (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik